Visa ett inlägg
Gammal 2020-01-09, 11:08   #20
Piraten
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

AVDELNING 1

Det är nästan lite komiskt att omgången inleds med ett sådant här lopp när vi har pratat om detta i en enskild tråd. Ett lopp över tre varv med åtta startande är inte särskilt tilltalande och läser jag loppet rätt blåser ”Doctorn” till ledningen och Mathias låter hästen tugga på. Hawk Cliff är den som kan sätta upp tempot, men Kihlström är smart och slickar sargen så länge det går.

Som någon har påpekat gäller det ju att DDZ klarar av att tugga på i samma stil igen, men gör han det vinner han högst sannolikt loppet och då jag endast ser en riktig utmanare kan det vara en bra spik att inleda med. Jag har dock svårt för att spika Mathias när värsta motbudet körs av Örjan, men med tanke på hur bra hästen är och kusken bara behöver agera passagerare kan det vara läge ändå.

AVDELNING 2

Min tidiga känsla var att 3 Hvalstad Odin skulle bli svårstoppad, men konkurrenterna är bra och formen är oviss. 2 Guldtopp står tjugo meter bättre till än 15 Ängsborken jämfört med senast och bör därför ha god chans att besegra denne över korta häcken. Magnus är vass och jag rankar ekipaget först.

6 Osen Prinsessa är ett tufft sto från Norge som är med där framme och hugger i de flesta loppen. Hästen är väl ingen blixt ut av det jag sett, men är samtidigt inte beroende av någon ledning. Prickar kusken rätt och ekipaget trillar ner i en bra position kan det räcka till seger.

Även om det är några tuffa på tillägg vet vi hur svårt det är att plocka de där längderna och det är inga dåliga hästar på start. Jag tror att ovanstående trio gör upp om segern.

AVDELNING 3

Propulsion har givetvis en straffspark, men den här gången med målvakt då han startar från bakspår med meriterade hästar framför. Men med tanke på att loppet senast blev väldigt billigt räknar jag med att Redén vill ge honom en liten urblåsare inför ett eventuellt Prix d’Amerique. ”Proppen” kan givetvis vinna med flera upplägg och hur Örjan lägger upp det är svårt att säga, men troligen är det Elian Web som sitter i spets och där är man optimister. Men han besegrar inte övermakten över två varv och jag låter studion spekulera i favoritfall.

AVDELNING 4

1 Rocky Tilly ska ses med bra chans om ledningen, det är inget snack om det. Vem ska sätta upp tempot? Kapacitetsmässigt finns det dock några hästar som står sig väl med favoriten häst mot häst och framförallt stallkamraten 8 Remarkable Feet som kan mycket i ljusa stunder.

Där bakom lurar 2 Radjah d’Inverne, 8 Scarlets Mirakel, 10 Knifetown Lover samt 9 Grainfield Aiden. Resterande har jag svårt att se vinna.

AVDELNING 5

Ett riktigt dåligt lopp för att vara V75 men jag har fastnat lite för en häst. 3 Staro Mojito duger väldigt bra mot dessa och från spåret bör han sitta bra på det direkt. Maxime Marais är ingen Örjan och har ju haft en förmåga att sitta fast med hästen på slutet så ser man till hela ekipaget är det ingen jag vill luta mig helt emot. Ses ändå med bra chans.

AVDELNING 6

Om jag ska gå på mina tankar och hoppas på någon högre utdelning på riksspelet får ju inte 8 Indra’s Secret vinna den här avdelningen. Hon är jättebra och hittar Bergh rätt från start och kan bomba framåt är det klart att det är bra chans, men jag är inte så säker på det.

Jag gillar 9 Hossiana Boko och hoppas att Westholm blir positionsvinnaren gentemot favoriten i inledningen. Slipper hon göra för mycket själv kan hon absolut segerstrida här.
Sedan bör även Berghs andra hästar nämnas. 5 Au Pair Girl är rejäl och har ett passande läge med Erik i vagnen och 14 Ginny Weasley är högkapabel. Det är svårt att plocka längderna som krävs mot de här stona framför, men GW har visat upp god form och får hon lifta med i ryggar kan hennes speed bita bra på den långa upploppsrakan.

6 Abrystir möter lite tuffare gäng nu men är på väg uppåt och är kuskförstärkt. Hon tål att göra en själv i loppen och är tuff till slut, varför hon ska ses med chans.

Även om jag tror att tilläggshästarna blir för tuffa att stå emot är 3 Red Alert W.F. värd ett streck. Hon var favorit från tillägg på Örebro för att sedan gå ut och visa sig överlägsen med tränaren i sulkyn senast. Jorma upp igen när det vankas större uppgifter och sådana här lägen gillar han.

13 Jazza Håleryd gillas men läget gör att det kan bli långt fram och då tror jag istället mer på 11 Melizza som har större chanser till att få en bra position i loppet.

AVDELNING 7

Jag hoppas på favoritfall även här, men jag tror mest på favoriten 1 Arch Lane som såg knallfin ut efter en ryggresa senast. Emilia vinner givetvis det loppet om hon går ut och kör för vinst, men det var väl det här loppet de hade i sikte och därav preparé senast i comebacken. Svårt att gissa på sådant för oss spelare tyvärr, speciellt när de växlar upp i balansväg.

Men det finns bra häster emot och i första hand 3 Nisse Sånna som jag tror kan bli svårslagen om Rikard lyckas trycka sig förbi favoriten från start. Hästen biter ifrån sig ordentligt i ledningen och har från den positionen bjudit upp till strid mot bland andra Istanbul Boko. Han höll undan för Green Mamba och Totall Recall över aktuell distans för två starter sedan och då med Fredrik Claesson i vagnen. Rikard N är ett ordentligt kuskplus och ekipaget räknas tidigt.

Där bakom streckas 7 Odds Indicator som verkligen har utvecklats i rätt riktning, samt 11 Xanthis Coktail som är rutinerad i sammanhanget och tuff över de längre distanserna.

4 Bowling Triple X. känns inte lika het den här gången, då han inte spetsar från bricka fyra i volten. Jag tror inte att han slår nämnda konkurrenter från kön och han lär dra på sig en del streck.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+7), Tirich (+10), Gotland (+7), asgaya3141 (+7)

Senast redigerad av Piraten den 2020-01-09 klockan 11:11.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat