Visa ett inlägg
Gammal 2020-01-11, 12:08   #143
mackpeter
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Det är en jätterelevant frågeställning och väl värt att diskutera!

Ja men det är ju just det. Ett streck på Indras Secret och Fluke kostar troligtvis strecken på både Karlängs Lill och Okalanai Grazia. Spelar man reducerat kan man i viss mån både ha kakan och äta den så att säga. Med maxkrav på betrodda man tror väldigt lite på t ex. När man spelar matematiskt så är det desto viktigare att ta ställning för att göra bra bruk av insatserna. Att rutinmässigt aldrig sila bort en favorit vid garderingarna gör systemen väldigt trubbiga och man får med mycket rader med dåligt värde på bekostnad av rader med bra värde. Variansen blir högre och risken finns alltid att mardrömsscenariot slår in. Det kommer två stjärnsmällar som man sätter. Och den där favoriten man hoppade vinner. Men den stora frågan är även i det scenariot om man fått med båda stjärnsmällarna om man tagit med alla favoriter? Kanske (förmodligen) inte.

Om mina spikar varit oddsare eller åtminstone icke-favoriter hela högen, då hade jag nog inte lämnat alla de här favoriterna utanför. Det man ska ha klart för sig vad de där raderna (varav de allra flesta är nära rena favoritparader) kostar. Kladdar jag in streck på favoriterna i de lopp jag lämnat dem utanför kostar systemet hux flux hela 35% mer. Att lägga till en favorit kostar visserligen "bara" 8% mer. 12kr mer per andel omräknat i pengar som du säger, och då låter det ju lite. Men det är viktigt att fråga sig om det i längden är vettigt bruk av de där pengarna. Och över ett år är det många tusenlappar det rör sig om.

När jag garderar lopp brukar jag faktiskt sällan ta ställning mot flera favoriter så kraftigt som idag ska jag tillägga. Men i den här omgången så skriker det dåliga favoriter om alla de här tre. Och då i kombination med att jag tror på tre andra favoriter som jag spikar så var det ett ovanligt lätt val att göra på det viset. Det kan hända att någon av de här tre favoriterna kommer med till slut beroende på snacket sista timmarna, men troligtvis inte.
Håller inte med dig om alla slutsatser - men respekterar att du vet vad du gör och varför. Du har en odefinierad målsättning, där hög utdelning ingår, och där konsekvent alla streck är ett led att nå målet. Dessutom är du både ordentligt påläst, mattesnille, erfaren och kunnig om spel på hästar.. .

Vi som konstruerar system att säljas till ett 30-tal "svensson" har en annan målsättning. Mina kunder klarar inte, att systemet missar Propulsion eller Indra's Secret. Och de klarar heller inte något annat än ett enkelt matematiskt system. Dessutom måste det låsas lördag kl 10.30.

Sedan gör jag ett eget annorlunda system, som inlämnas strax före start. Det här tycker jag är en jätterelevant diskussion, som kan föras i en separat tråd.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat