Visa ett inlägg
Gammal 2020-01-14, 13:16   #4
Piraten
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

AVDELNING 1

Jag gillar 9 Ivana Boko och givetvis hade hästen haft toppchans att blanda sig i segerstriden senast utan galoppen. Springspår nu igen, men bara tre hästar på start vilket underlättar. Lyckas Marc pricka rätt kan det bära hela vägen till ledningen och då får övriga vara bra.

AVDELNING 2

7 Il Duce Boko ska vara favorit och han blir svårslagen om Marc lyckas köra sig till tät. Men hästen är fortfarande lite färsk och det är ingen jag vill gå rakt ut på då jag anser att det finns några hyggliga motbud.

10 Barbaresco V.W. har sett fin ut på slutet och visat prov på gott gry för dagen. Senast höll han bra som tvåa bakom en överlägsen Atik D.L., men det är inte tuffare emot nu. Örjan upp kan alltid ge bra effekt och det kan nog gå undan när Kihlström vrider på.

12 Global Venture var jämnspelad med favoriten för två starter sedan, men fick då ge vika när denne spurtade förbi över ”stretchen”. Läget nu är lite besvärligt och det är givetvis fördel stall Lugauer i spårlottningen, men ofta kan man faktiskt hamna ganska bra på det från spår tolv. Ska ses med viss chans.

AVDELNING 3

Det är inte den bästa gulddivisionen, men samtidigt har vi sett mycket värre. Det här fältet innehåller inte lika mycket föredettingar som vi är vana vid att se på vintern och flera hästar kommer med form.

Egentligen är det svårt att ge tipset till någon annan än 6 Stepping Spaceboy med tanke på den form han har visat. Han kommer ifrån en seger i guldfinalen på Solvalla och här räds han inte konkurrenterna. Läget är däremot lite annorlunda och det är inte givet att han kommer till spets, vilket är hans favoritposition. Får han göra jobbet utvändigt kan det bli tufft och jag överlåter tipsettan.

3 Baron Gift gillas och i spets biter hästen ifrån sig riktigt bra. Då han trivs i front lär den primära taktiken vara att försöka hålla ut konkurrenterna och bjuda upp till en rejäl match. Lyckas ekipaget undgå en alltför plågsam inledning kan det bli seger för ”Baronen” igen.

5 Gareth Boko stegade undan till en enkel seger senast efter att ha placerats i ledningen vid ett tidigt skede. Loppet sade inte så mycket och det är svårt att säga hur långt han duger när han nu ska starta i guld. Men det rör sig om en klasshäst i grunden som kan bli farlig med en ryggresa.

2 Olle Rols var positiv bakom Baron Gift senast och känns klart på gång. Ready Cash-sonen är stenhård i ljusa stunder och nu kanske han kan slippa göra grovjobbet.

AVDELNING 4

14 Vikens Fingerprint har utvecklats ordentligt under säsongen och visar prov på en väldig hårdhet. Senast gjorde hon det godkänt men hade väl inte en av sina bättre dagar när hon blev nerspeedad över upploppsrakan. Andra förutsättningar nu med spårtrappa och många hästar framför. Henriette kommer nog behöva sända framåt ganska tidigt, men det är en skicklig kusk som alltid ser till att ha krafter kvar när det vankas upplopp.

15 Under The Counter håller jag också högt och det är sådana här lopp hästen trivs bäst med. Enbart ston emot och hon får utnyttja sin hårdhet under slutvarvet. Det optimala löpningsförloppet är ryggen på ovanstående när denne avancerar, för när hon sedan får spela ut speeden är det inte många som kan svara om hon har en bra dag. Hästen avslutade rappt bakom Cupido Sisu och Highspirit senast och Jepson upp för första gången.

5 Viola Grif hade jag kikat lite på inför senast och jag tyckte att det såg ut att vara en intressant märr för framtida starter. Hästen blev fast i ryggar med krafter kvar och Sofia var klart nöjd med insatsen. Stallet är optimister nu och då hästen har visat tidigare att hon trivs i spets låter det som att man är sugna på att se henne där.

7 Divine är härdad i tuffa sammanhang och får Adielsson upp. Erik har kört hästen med bravur tidigare och lyckas han bara hitta ned i andraspår tidigt blir ekipaget att räkna med.

13 Quiz Töll är ganska kapabel när hon löper upp till sitt bästa, men hur är det fatt med formen? Flera galopper i raden känns inte heller särskilt roligt på en normalt sett ganska stabil häst. Kanske är hon mer osäker barfota och då hon har gjort topplopp med skor bör årstiden vara en fördel. Till låg procent känns hon ändå streckvärd.

AVDELNING 5

Lyckas 3 Secret Mission trycka sig till ledningen ska han normalt sett bli svårslagen över distansen. Hästen har visat att han är effektiv i den positionen och det är förstastrecket.

Det främsta motbudet är 1 Niky Flax som avslutade bra bakom Harran Boko och Pastor Power senast. Här fick Johan spår ett och laddar han ordentligt kan hästen öppna riktigt bra. Han kan nog tänkas göra ett försök mot Henriette i spetsstriden och oavsett spets eller rygg ledaren ska häst och kusk räknas.

5 Roofie är även han tränad av Johan och den här hästen har utvecklats i rätt riktning efter alla årgångslopp. Formen ska vara bättre än senast och det gäller för Christoffer att slinka ned i en vettig position. Blir det sedan lite körning i loppet sitter han bakom en häst vara spurt biter bra.

12 Pastor Power hade givetvis haft toppchans från ett bra spår, men läget gör uppgiften väldigt svår och det krävs en hel del klaff.

AVDELNING 6

2 Atik D.L. sprang bara på senast och vann överlägset. Det är en högkapabel sort och från ett bra läge är favoritskapet befogat. Jag köper dock inte den höga procenten då han möter mer rutinerade hästar nu, vilka har mer pengar på kontot.

4 Devs Dragon kan öppna och Erik vet hur man sänder från start. Det låter småuppåt från stallet och hästen är obesegrad från ledningen, varför Erik kan tänkas prova i den positionen.

6 Dallas var jättebra senast och startar från ett klart godkänt läge bakom vingen. Är formen intakt ska han kunna blanda sig i striden återigen och det är ett tidigt bud bakom favoriten.

Man söker vinnarhålet med 1 Ingo som står sig väl i sammanhanget. Skulle luckan uppenbara sig vet vi att hästen är tuff över upploppet och han ska ses med chans.

Av övriga är 7 Claude Debussy meriterad för klassen och 10 Vagabond Bi står perfekt inne i loppet och kan en hel del.

AVDELNING 7

Här tror jag omgångens bästa spik finns i 3 Man At Work. Örjan sitter upp och han vet om att hästen är allround och kan vinna med flera upplägg. Det ska vara en god segerchans.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Dahle (+7), yoozoo (+7), Tirich (+10), viking90 (+7), asgaya3141 (+7)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat