Visa ett inlägg
Gammal 2020-02-10, 17:09   #40
tototorsten
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 174
Sharp$: 2844
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Problemet med värmningar är ju att hästarna är väldigt olika och en häst som ser dålig ut i värmning kan vara helt annorlunda i lopp. Och en del hästar ser alltid dåliga ut i värmning. Så det kräver både att du har öga för vad en bra värmning är och att du känner till hur hästen brukar se ut. Bara att stänga av öronen för kommentarerna om det där. Förutom vissa undantag som man ska lyssna efter. Till exempel om de kör i tävlingstempo och den hoppar, eller de provar bakom bilen och den hoppar. Det är indikatorer som ganska troligt kan visa sig i loppet sen.

Det fina med det där numera är faktiskt att man kan se värmningarna efteråt också. Jag har tänkt att sätta mig en helg och bara kötta igenom värmningar från tidigare omgångar på både vinnande hästar och övriga. För att öva upp det där och se om man kan hitta något man borde leta efter när man tittar på värmningar. Potentiellt kan det där jobbet ge en rejäl edge mot övriga spelare! Eller så är det många timmar i sjön och man blir inget klokare. Att hästarna till stor grad är individer gör att det inte är så lätt helt enkelt.

Men att de kör till i tävlingstempo tycker jag är grunden för att man ska sätta plus eller minus. Och det är nog lättare att hitta minus än plus. Blir de rulliga i högre farter i värmningen och ska ut i ett lopp där det kommer gå undan. Ja, då är det ju inte speciellt lovande för hur det ska gå i loppet. Problemet är ju att det oftast är först i provstarterna de provar i lite högre tempo också. Så det är en kamp mot klockan att ta rätt beslut där. Men om man blir bra på det där kan man ju skaffa sig en edge inför vilka streck man ska sätta i första loppet iallafall. Bäst att vara flexibel med streckningen i första loppet för de fall man ser något intressant där.
Min uppfattning är att värmningarna är av mindre betydelse nu än förr om åren , på den gamla goda tiden så va det lättare tycker jag ! Tiden innan allt hamnade på Internet! Då gick det lättare att ha dom vinnarna lite för sig själv .
En häst som jag kommer att tänka på är Rite on Line med Atle Hamre på Solvalla! Vi stod på eläktaren om fullständigt (dräglade )
Har för mig att den gav 6 gånger .i dagens läge hade nog en sån värmning stått i 2 gånger !
tototorsten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat