Visa ett inlägg
Gammal 2020-02-25, 14:53   #8
Efterhandaren
 
Reg.datum: dec 2019
Inlägg: 4 660
Sharp$: 12772
Standard

Utrustnings förändringar typ sulky, huvudlag och hovbeklädnad kan ju vara viktigt att känna till men det finns ju många parametrar att ta hänsyn till och att utvärdera förändringen i förhållande till föregående starter. Banunderlag, motstånd, distans, startspår, kuskförändring, värmning och så vidare. Värderingen av denna info är väl det som kallas TRAVSPEL. Jag tror väl i min enfald att tränare/kuskar utrustar hästen för att göra en så bra prestation som möjligt efter gällande förutsättningar. Och litar på dessa personer.
I min värld drunknar vi i förhands information som ofta har väldigt liten effekt på resultatet. Är hästen inte i form hjälper inga nödlösningar.
Viss utrustning är ju till för att skrämma hästen att springa fortare. Typ bike, hel och halvstängda huvudlag och ögon kåpor med titthål och ibland vita insidor.
Dessa förändringar är ju helt individuella på resp. häst och svåra att ha en åsikt om som spelare. Vi måste alltså lita på att tränare/kuskar är ärliga och öppna med att redovisa sina tankar ang. utrustningsförändringar. Peter Untersteiner är ett föredöme.

Senast redigerad av Efterhandaren den 2020-02-25 klockan 14:56.
Efterhandaren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat