Visa ett inlägg
Gammal 2020-02-25, 15:18   #9
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2392
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Efterhandaren Visa inlägg
Utrustnings förändringar typ sulky, huvudlag och hovbeklädnad kan ju vara viktigt att känna till men det finns ju många parametrar att ta hänsyn till och gatt utvärdera förändringen i förhållande till föregående starter. Banunderlag, motstånd, distans, startspår, kuskförändring, värmning och så vidare. Värderingen av denna info är väl det som kallas TRAVSPEL. Jag tror väl i min enfald att tränare/kuskar utrustar hästen för att göra en så bra prestation som möjligt efter gällande förutsättningar. Och litar på dessa personer.
I min värld drunknar vi i förhands information som ofta har väldigt liten effekt på resultatet.
Viss utrustning är ju till för att skrämma hästen att springa fortare. Typ bike, hel och halvstängda huvudlag och ögon kåpor med titthål och ibland vita insidor.
Dessa förändringar är ju helt individuella på resp. häst och svåra att har en åsikt om som spelare. Vi måste alltså lita på att tränare/kuskar är ärliga och öppna med att redovisa sina tankar ang. utrustningsförändringar. Peter Untersteiner är ett föredöme.
Jag tvivlar inte en sekund på att tränarna utrustar hästen för att göra bästa möjliga prestation.

Men formaliserad utrustningsinfo handlar inte om det.

Det är bara när jag redan har spelat som det är bra för mig att en tränare mixtrar sent med sko-info och/eller vagn-info.
Men det är ju av försvinnande liten betydelse om det är info som gjort att jag aldrig skulle ha spelat på hästen till att börja med. Om ett vad misslyckas så vill jag att det ska vara misslyckat på de premisser som gällde när jag la vadet.

Absolut så skiljer effekten av skor eller ej och vagntyp från häst till häst. Men det vill jag avgöra själv och jämföra häst mot häst i ett fält. Att hoppas på att det för dagen går att utrusta som jag tror behövs för en häst är inget som intresserar mig alls.

Självklart kan det bli för mycket info till slut. Men att vi har formaliserad sko-info och nu snart även vagn-info är inte i närheten av att dra det hela för långt.

När vi kommer in på huvudlag uppstår det dock en myriad av kombinationer där det ordentligt mycket mer komplext och förmodligen svårt att formalisera på ett vettigt sätt.

Och som sagt, det stora kruxet är ändå att tränarna inte behöver hålla sig till det anmälda. En del ( Peter U. är ett föredöme! ) ändrar nästan aldrig sent. Andra verkar ha det som en sport i sig att mixtra i det sista. Jag tror inte för en sekund att de skulle få ett sämre resultat om de tvingades ta de här besluten lika tidigt som Peter U.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat