Visa ett inlägg
Gammal 2020-03-24, 17:26   #2387
Frasse77
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 438
Sharp$: 1249
Standard

Har sedan en vecka tillbaka fått många förfrågningar om jag vill köpa hästar. Normalt förut hörde det av sig någon tränare i månaden med ngt förslag, men nu sista veckan är det nästintill varje dag som någon hör av sig och frågar.

Självklart är det ju COVIID-19 som nu påverkar många hästägare som har sina hästar skrivna i företaget, och när nu många branscher är i kris, så vill det till och börja sälja tillgångar medan tid finns.

Redan idag är det ju hästbrist, men vad händer om ett år om det nu blir massa konkurser vem ska äga hästarna?

Min far och farfar har berätta om slutet av 80-talet när dom åkte över till Lexington och bodde alltid på Cambell House och där var det fullt med svenskar som nästintill köpte upp hela startfält i Kentucky Futurity. Sedan kom ju kraschen på 90-talet och folk och företag gick i konkurs överallt och det var kris.

Allt såg mörkt ut, men enligt min far så var det just detta som gjorde att vi fick det avelsmaterial som gjorde Sverige till en stormakt inom travet. Nu vet inte jag exakt sanningshalten i detta för min far och farfar kom ju ur detta som vinnare, så kanske därför dom anser detta var viktigt för svensk travsport.

Så kanske även denna kris gör ngt gott för travsporten, men jag är skeptisk och rädd det blir ännu större hästbrist i framtiden. För utan lönsamma företag så kommer det bli svårt och hitta nya hästägare, för inte kan man tro att andelsbolagen ska ta över alla hästar som är privata ägda idag.

Kanske blev ett långt inlägg men i dessa tider har man tid att tänka, och visst finns det viktigare saker att tänka på i dessa tider, men vill ju att även mina barnbarn ska ha en fin travsport i framtiden.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat