Visa ett inlägg
Gammal 2020-03-30, 17:59   #2408
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av fweewea Visa inlägg
Det här kanske är omöjligt att få reda på – men vilken slags statistik finns på favoriter/betrodda för respektive klass (guld, silver, brons, klass 1/2?) och hur ofta de infriar förväntningarna?

Jag är verkligen en nybörjare när det kommer till att spela på trav, men jag skulle själv gissa att det är mer sannolikt att en mycket stor favorit i klass 1/2 inte lever upp till förväntningarna än vad en guld/silver-favorit generellt sett gör.

Finns det statistik på detta? Kan man dessutom koppla detta till bana/längd/volt&auto – då känns det som att man har mycket data och statistik att gå på i det initiala skedet av ens rekning inför en tävling.

Vore intressant ifall det finns någonting litet att gå på iallafall.
Ja favoriterna är "sämre" i de lägre klasserna och vice versa. Och det skräller mer. Klass 2 är överlägset, att det storskrällde där i lördags var ingen slump om man tittar över tid. Det storskräller kanske en gång per år i guld också, så det händer. Men på 100 hästar med 0-2% så vinner i snitt kanske 1 av dessa också, så det råder inget "spelvärde" på dem som grupp. 0-2% i klass 2 däremot.

Det där finns så mycket data på så man kan säga det säkert. Så länge inte förutsättningarna för loppen ändras en del så håller det över tid. Däremot om man går in på bana i kombination med startmetod och distans osv så blir det ofta lite väl tunna underlag så man ska vara försiktig att gå in för snävt på sånt.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat