Visa ett inlägg
Gammal 2020-05-08, 16:17   #2440
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Sputnik2012 Visa inlägg
Hej ...

Finns det någon gammal bok eller webbsida som beskriver hur man gjorde förr i tiden.
Tiden innan simulationer, datorer och internet.

Hur gjorde man reducerade system, måste finnas färdiga mallar att följa.
Samt hur fördela man olika kategorier, favoriter, medel, skrällar.

Lite nyfiken och vill ha lite att utforska i Corona tider ...

MVH
Ibland kan man hitta böcker på loppis från 1970/80-talet om reducerade system. De var ganska enkla, ofta handlade det om ABC-system med inte alltför avancerade villkor eller så spelade man utgång 1 av 2, 1 av 3 eller liknande.

Man använde sig av ett annat sätt att redovisa streckfördelningen på den tiden men min känsla är att favoriterna generellt var mindre spelade än idag eftersom folk satt mer på sin egen kammare och funderade istället för att ta del av kollektiva tips. Det fanns så klart tidningar, men de hade ju sällan särskilt många rätt så där fick man försöka läsa motiveringarna till ett tips och sedan avgöra om de var rätt ute eller inte. Stockholmstidningarna hade verkligen usel koll på hästarna ute i landet, så visst kunde man som spelare ha ett övertag om man åkte runt i sin region och såg mycket trav.

Man fick också ta med sig att det var generellt sett sämre banunderlag, sämre utrustning och ingen utrustningsinfo. Det var lite mer slump än idag, även om man suttit på biblioteket och läst lokaltidningarnas info och gjort sin läxa.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat