Visa ett inlägg
Gammal 2020-05-22, 16:37   #2491
Kgrh
 
Kgrhs avatar
 
Reg.datum: maj 2020
Inlägg: 198
Sharp$: 366
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jag förstår att man kan tycka det är roligt, men jag tycker man skall tänka över det där minst en gång till.

Första anledningen är att vi redan har en massa olika startmetoder i Sverige. Vi har autostart, och autostart med spårtrappa. Vi autostart i monté är det max tio ekipage bakom bilen, alla i främre ledet. Sedan har vi linjestart om autostart inte kan genomföras. Vi har också voltstart som kan ske med eller flera tillägg om 20 meter vardera. De senare loppens start kan få rätt olika karaktär beroende på hur många hästar vardera tillägg har och hur många de är. Och nu vill alltså Jägersro lägga till en metod till...

Den andra anledningen är kostnaderna. Varje kvadratmeter yta på banan kostar pengar att underhålla, belysa och förse med teknik och kameratäckning. Nu har man redan valt att projektera en bana som är 40% längre än de andra banorna, och skall man då ytterligare skapa ytor för tävling kommer det att bli ännu dyrare.

Den tredje anledningen är att det blir svårare för spelarna att avgöra om en häst kommer klara av den där starten eller inte. Särskilt bland oerfarna hästar kan det tänkas ha stor betydelse, och en hel del sådana lopp skall ju avverkas varje år, med spel. Precis som Strappa skriver så är det väl tveksamt om man kan låta hästar kvala med den startmetoden, och skall man som spelare förvänta sig att en häst som kvalat i Halmstad med traditionell start skall klara av fransk start i sitt debutlopp på Jägersro?
Rimlig analys!
Kgrh är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat