Visa ett inlägg
Gammal 2020-08-18, 15:15   #1
Piraten
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

V75 19/8 Jubileumspokalen


AVDELNING I

Ble du Gers står givetvis för den främsta klassen och i ett litet fält riskerar han inte att behöva vandra i spåren för tidigt. Distansen är hans signum och han kommer tuffa på i sitt tempo och hoppas knäcka ledarhästen. Men det är just det, klarar han av att springa tillräckligt fort?

Där framme står Exaudio Vici som gick 1.13,4 över 3180 meter senast. Det är väldigt starka papper och hittar Örjan till spets kan han säkert springa ner emot 1.13,0 och då måste favoriten ner i världsrekordfarter.

Detsamma gäller Lucky Base som Crebas tror är mogen en låg 13-tid. Ja, favoriten måste helt enkelt vara väldigt bra för att vinna.

AVDELNING II

Våler Nikolai och Månlykke A.M. har bra fart för klassen och likaså en utvecklingskurva på stigande. Bra lägen för bägge hästarna och det är en stark A-duo.

Jag vill dock höja ett varningens finger för Philip Ess där bakom. Han har nästan sprungit in två miljoner och är på gång igen. För två starter sedan var han endast slagen av Björs Frej och Pydin, före Tangen Haap. Det väger tungt i sammanhanget och han har ett passande smygläge.

Även B.W.Rune räknas då han har bra fart med rätt ryggar och positioner.

AVDELNING III

Rödluvan blir märkligt nog ganska hårt betrodd efter en blek insats senast. Givetvis är hon tidig och särskilt då det kan bli tidig spets, men hon är inte förstahästen för min del.

Tessy d’Ete kommer också från en blek insats, men där är procenten helt uppåt väggarna. Visst, hon var inte 100 senast, men jag tror att det är dags för henne igen och Riordan har nog haft det här loppet i kikaren ett bra tag. Från spår tre är det bara ned i andraspår omgående som gäller och utifrån laddas hästar som kan göra jobbet utvändigt. Får hon lifta med tål hon att dra tåget 700 kvar och då är hon tuff över upploppet. Tänkbar spik till lockande procent då det är vidöppet bakom.

AVDELNING IV

Har inte full koll på det här treåringsloppet, men Balsamine Font ska väl ha en mycket bra chans felfri. Men det kan ju lätt bli galopp för den damen.

Där bakom är Brilliant Smile tidig på spetsläge, likaså Fascination D.K. som däremot det ut att bli väl hårt betrodd.

Kali Smart har visat god styrka och Adrian är nog offensiv. Tempo gynnar isfåfall Oscarssson och Aperfettric.

AVDELNING V

Millie Millionaire slipper tuffa tillägg den här gången och är ute över passande distans. Toppchans om spets, men kan även vinna från utvändig position.

Det främsta motbudet är Vichy Grif som har visat prov på form och öppnar snabbt. Bär det till spets blir Varenne-märren inte lätt att plocka ned.

Havefunwithme ser ut att bli lite bortglömd där bakom och Sashay My Way börjar växa in i klassen.

AVDELNING VI

Blek Jubileumspokal och efter strykningen på Adrians är den ännu blekare. Goops får väl gälla som knapp favorit då det luktar spets även om Skoglund låter offensiv med Stoletheshow. Missle Hill lär landa i dödens vid det scenariot och sedan lär inte mycket hända förrens under slutvarvet. Zarenne Fas har farten för att utmana och loppet är låst på dessa.

Kan och vill Rikard N svara till varje pris lär ändå någon av ovan nämnda vinna då jag inte tror att Lindgrens pålle räcker hela vägen.

AVDELNING VII

I år står ingen Ecurie D. på framvolten och tilläggshästarna är ganska kapabla. Golden Tricks var grym i Finland senast och Armour As har en riktig motor. Jag tror att dessa har bra chans att visa sig starkast.

På framvolten är det främst Bolero Gar som är aktuell, men spår fem är snävt och det kan bli en dryg väg framåt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Torstens (+5), Newstream (+5), Gotland (+5), greenj (+10), joppe59 (+11), viking90 (+7), exlee (+5), asgaya3141 (+5), znipstern (+5)

Senast redigerad av Piraten den 2020-08-18 klockan 18:00.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat