Visa ett inlägg
Gammal 2020-08-30, 06:31   #216
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 680
Sharp$: 2436
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av joppe59 Visa inlägg
Tillsammansbolagen Vinnaren denna gång hade snurrat andelsspelet 45 gånger bara det fanns ett helt gäng tillsammansbolag idag som snurrade system ett gäng gånger. Tro vad utdelningen varit om det inte varit så?! Det är inte bara av godo tillsammansbolagen finns ...
Utan de alla flervarvade andelsspel så hade utdelningen på 7 rätt blivit lite högre. Någon 100-lapp som mest.

Hur?

Man måste förstå och ta med i beräkningen att inte alla flervarvade andelsspel går in. Bara för att de mestvinnande andelsspelen toppar vinstlistorna betyder det inte att de som grupp gått märkvärdigt mycket plus.

För 5 rätt fanns det ca 900000 för många femmor för att utdelningen skulle orka upp över 15 kr. Vid överslagsräkning ser det ut som att det var drygt 100-150 tusen femmor på systemen i vinstlistan. Om vi drar till med att det fanns ytterligare 300 tusen femmor tillsammans på de butiksandelar som inte kom upp över 100k kr så att de syns i vinstlistan utgör det ca 450000 femmor. ( Och detta är ordentligt tilltaget!) Dvs att de som högst utgör halva överskjutande mängden femmor som orsakade jackpotten. Men då har vi inte alls räknat på att det även finns system som missar helt och snarare bidrar till 5r-potten än att utarma den.

För övrigt är de flervarvade andelsspelen är inte Tillsammansbolag utan snarare det som numera heter Butiksandelar. Sedan en tid är det inte samma namn på dessa två helt annorlunda företeelser.

Såna här omgångar är har flervarvade Butiksandelar bagatellartad inverkan på både utdelning och Jackpot-risk. Värre är det när någon av dem prickar perfekt när utdelningen är lite högre. Då kan de förstöra allt för den som råkar få alla rätt i samma omgång som dem.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat