Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-07, 15:15   #282
mikaels
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Nu närmare vi oss tiden då "Proppengate" ska läggas fram i dagsljuset. Vad som hänt vet ju alla vid detta laget, så då är frågan vad blir svaren på alla frågorna?

Egentligen är svaren enkla i teorin, man slår upp lagboken och tävling & antidopningsreglementet och sedan läser innantill. (Totalt förbjudet att tävla, träna och avla) Sedan finns redan prejudikat i frågan av nervblockning, samt vi i Sverige har mycket strikt tränaransvar. Som sagt i teorin är detta en mycket enkelt fall, och domen borde bli att alla resultat stryks sedan hästen kom till Sverige och alla prispengar betalas tillbaka och fördelas på dom som är rättmätiga ägare av dessa, och sedan en lång avstängning på tränaren för stora brister i tränaransvaret. Som jag sagt förut är det enkelt i teorin och kanske hade det även varit detta i praktiken också om tränaren varit en amatör, utländsk eller en småtränare.

Men hur kommer detta sluta då?

En sak är ju klar detta "myntet" måste man skåda på båda sidor och inte som ST vanligtvis gör bara skåda ena sidan. Som jag uppfattat detta och fått berättat för mig av personer som har lite insyn, så har egentligen utredning varit klar sedan en ganska lång tid när det gäller "brottet", och ST och Redén är överens om vem som ska ta vad i skulden. Vilket är bra för normalt brukar ST aldrig ta på sig ngt, men just i detta fallet är det omöjligt och det är ej ngn liten amatör på andra sidan dom kan tysta, utan en av Sveriges största tränare.

Så det har hållit på sedan slutet av Juli med förlikningar av olika dess slag med många inblandade parter, för hitta en "mellanmjölksväg" som alla köper från Stall Zet, ST, Hästägare, Andra länders förbund, fölköpare osv.

Vad än ST kommer besluta så kommer denna historia ta åratal att reda ut i olika domstolar, och det kommer kosta miljoner i rättskostnader för vårat eget förbund. (Här är man idag och håller på och försöker hitta förlikning med inblandade parter, för på det sättet förhindra dessa rättsfall)

Men tror just hur ST beslutar i denna frågan avgör framtiden för Svensk Travsport och om det ska finnas ngt förtroende kvar från tränare, ägare och folk i och utanför travet för just nu inger förbundet extremt lite förtroende bland aktiva, och om det skulle bli så att "alla är inte lika inför lagen" så tror jag att det vore dödsstöten för travsporten.

Vad domen blir för tränare och avel kan jag ej svara på, men att förlorade hästar bakom Propulsion blir ersatta vet jag 100%, men bara för prispengar och tages dessa emot kan det ej föras ngn talan mot varken Stall Zet eller ST angående förlorat mervärde. Med denna kunskap kan jag bara se två alternativ angående tävlingsbiten
1: Alla resultat stryks och pengar betalas tillbaka eller delas mellan ägare och ST
2:Resultaten står kvar men ägare och ST delar kostnaden eller ST får stå för dom.
Jo, ger man Stall Zet och Reden "rätt", då har man urholkat det strikta tränaransvaret rejält...
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat