Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-08, 01:33   #289
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Det första visste jag inte, men hade hört att dom var klara i sakfrågan ST och Stall Zet.

Angående detta med prispengarna skulle betalas till hästägare visste jag eftersom jag känner en av dom drabbade. (för honom var det småsummor), men frågan är hur dom stora tänker som har avelsvärden osv. Men förhoppningsvis så ska det slippas dras i ngn domstol, fast chansen finns nog att ngn försöker i alla fall.

Där har jag också fått samma info när det gäller Frankrike att dom är tveksamma till att låta dessa avkommor starta, sedan vet jag ej hur det är i Finland men vet dom också var tveksama i börja men har kanske ändrats sig nu.

Men kan väl omöjligt bli ngt annat om resultaten stryks att även avelsbiten är över? För vore ju underligt om man inte dömer samma resultat när det gäller tävling och avel.
De behöver åtminstone komma så långt med acceptansen för det man beslutar att det inte rivs upp i domstol flera år fram i tiden, sedan får man säkert något efterhängset fall på sig från någon som skall försöka få mer. Men det vore onekligen skönt om det var något enstaka fall som drivs vidare istället för de hundratals som man riskerade att få här.

När det gäller aveln är jag inte alls säker på hur man landar. Det såldes ju t.ex. en avkomma för tre miljoner på Kolgjinis auktion i helgen som var. Det finns några äldre prejudicerande fall som skulle sätta stopp. Samtidigt kan det vara idé att fundera över det eftersom det skulle kunna hända liknande saker igen där man t.ex. avslöjar omfattande doping från nedfrysta prover långt efter att en häst börjat med avel. Det blir ju många som drabbas som tredje man om statusen på hästars rätt att tävla kan ändras över en natt. Vi får väl se om det sipprar ut någon info eller om de kallar till presskonferens snart och presenterar det hela.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat