Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-12, 14:00   #97
Shooter
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 801
Sharp$: 37736
Standard

Ska man spela streckspel så gäller det ju att hitta spikarna. Ibland är de man tror på stora favoriter och ibland är de direkta rensare. Anledningen till att jag vill gardera Spikfaks, som vinner om den kommer ut i tid, är just att den har ett så svårt läge och att konkurrenterna kommer försöka sätta den i säcken. Spikfaks är ju inte jättesnabb ur startgroparna och med 15 hästar till start, varav 10 på den volten, så ser det inte alls lätt ut att komma loss. Då vädrar jag skräll i loppet. Hade den haft ett öppet spår så hade jag singlat direkt.


Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Har aldrig förstått det här med att spel% skulle vara för högt. Om du har en favorit som vinner 5-7 ggr av 10 och står i runt 70% på ATG, så innebär det möjligtvis att denne är överspelad med runt 20% - detta är egentligen INGENTING med tanke på hur sällan man sätter V7. Om man sedan också betänker att man i sitt travliv troligtvis ALDRIG kommer sätta en storvinst som gör dig ekonomiskt oberoende, så varför då gardera en kuse som du egentligen tror stenhårt på? Vad förändrar din inställning på vinstvärderingen enkom för att kusen är en del överspelad - i längden kan jag nästan lova dig att du förlorar på att gardera slika storfavoriter gentemot att gardera dessa bara för höga andels%. Att spelvärdet inte är optimalt gör inte att den vinner mer sällan än din ursprungliga vinstvärdering. En favorit vinner ungefär 1 av 3, men detta är ALLA favoriter, oavsett utgångslägen, form, kusk, utrustning osv. osv. osv! En 70%, med bra parametrar, vinner såklart oftare än så...

Har mängder med gånger gått i fällan, innan jag bytte strategi - numera skiter jag nästan alltid i streck% och om dessa skulle vara lite för höga, OM jag verkligen tror på hästen, så klart! När det mesta också talar för en "smooth ride" till ledningen och sedan bestämma - ja då är det bara att hamra till!

Spikfaxs (hörs ju på namnet) är därmed en solklar spik i min bok...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+1)
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat