Visa ett inlägg
Gammal 2020-11-22, 19:25   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 157
Sharp$: 57030
Standard

V75-Solvalla 28 nov


Ingen jackpot och man får nog säga att sporten lockar mer än spelet då. Ser rätt iskallt ut vad gäller V75an om man jagar stor utdelning. Skulle vara om vädret och banan ställer till det.

Efter lördagens omgång träder barfotaförbudet i kraft och startlistorna kommer bli allt tunnare och sämre , så går själv till vintervila med travet efter lördagens omgång och återkommer på sharps till våren igen förutom lite inhopp över jul när jag ska vara ledig två veckor.

Söndagsanalysen utgår från bra väder och bana.

Avd 1 måste väl Mellby Free ha toppchans att vinna med spetsläge och 500 m kortare än senast. Blir med rätta stor favorit. 2,4,5 tas med för dom som garderar.

Avd 2 är svårt att tro slutar med annat än spets och slut för Global Agreement . Blir gigantisk favorit men det ska den vara efter 11,8 tiden vid försöket i Gävle. Måste vara kraftigt försämrad för att torska detta. Spets och slut hämta ut.

Farlander Am måste ha riktigt bra chans i avd 3. Vilken utveckling och Stefan Persson kör som senast vilket måste vara ytterligare plus. Ska någon annan vinna är det väl Cab Lane med Goopen eller möjligtvis Bergh med Van Gogh Z.S trots spåret.

11 hästar i avd 4 är riktigt trist att se. Här kommer många gardera och det ser hyfsat öppet ut. Men garderar alla blir det ju svårt att få något större rens. Bäst chans vid en snabb titt Nurmos Chicharita, men gäller ju så att Kontio fixar fjärdespåret i volten.

Ingen särskilt spännande silverfinal men lite spännande att Seismic Wave fick spår 8. Men det är en för klassen normalt överlägsen häst. Blir det Erik som kör i spets med Dragster i sitt livs form? Ska bli rejält strul för att Örjan ska torska. Dock hade båda bakspår senast dom möttes i Örebro. Nu har Dragster mycket bättre startspår.

Tre hästar som kan vinna guldfinalen känns det som . Lite tveksam till From The Mine . Den har inte haft en häst av Cyber Lanes kaliber spåret utanför på slutet och Cyber Lane är en mycket bättre häst. Dessutom ska Cyber Lane gå barfota nu igen till skillnad från senast. Har därmed svårt att tro på en relativt enkel spetsviktoria igen för From The Mine. Skulle det bli duell blir det väl närmast en straffspark för Very Kronos som också ska gå barfota nu. Svårt att se någon annan vinna om det inte blir extremt konstigt kört, dålig bana och galopp för Very Kronos.

Sista avdelningen inte helt given. Normalt hade man sagt Västerbo Pokerface som nog hör hemma i högre V75 klass men spår 9 är spår 9. Det är dock ingen värstinfinal snällt sagt. Dwayne Zet spets? Algot Zonett anmäld barfota runt om ffg på länge. Har dock inte gett något vad jag kan se tidigare i karriären när man testat.

Som sagt härlig sport men svårt att se utdelning på över 10 tkr normalt när det för ovanlighetens skull inte ens är jackpot. Stor risk för att femmorna inte kommer ge något.

Lycka till !
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+7), SO (+10), asgaya3141 (+7), Grovport (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat