Visa ett inlägg
Gammal 2020-11-30, 23:02   #8
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2397
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tototorsten Visa inlägg
På v75 loppen är det fortfarande så , på v64 loppen så läggs vinnare ,plats komb, och kanske trio ihop och då vet jag ej hur man räknar , men oddsen är ju nästan exakta vilket jag tycker är bra !


Snart är det samma beräkningssätt även på V75.

I den sammanslagna poolen går det till så att alla spel bryts ner till motsvarande Trio-komber.

Ex 1. Vinnare på nummer 1 är samma sak som att spela nummer 1 som vinnare och alla andra som 2a+3a på Trio och fördela insatserna så att man vinner lika mycket oavsett vilka som kommer 2a och 3a ( ATGs dator sköter den fördelningen i den sammanslagna poolen. )

Ex 2. Plats på nummer 1 är samma sak som att spela Trio på 1an som vinnare och alla som 2a+3a och Alla som vinnare, nummer 1 som fast 2a och alla som 3a och slutligen alla som 1a+2a och nummer 1 som fast 3a. ATGs dator fördelar insatserna på de olika kombinationerna så att det inte spelar någon roll vilka andra två som platsar. Det blir samma vinst ( dvs samma odds ) ändå.

Ex 3. Samma princip gäller för Tvilling och senare även Komb som kommer att ingå i de sammanslagna poolerna.


Den spelform som förändrats genom införandet av sammanslagen pool är Plats-spelet. Tidigare spelade det roll vilka andra två som platsade. Det gör det inte längre för lopp som inte går på banan som har V86+V75+GS75. Och snart införs det även på dessa tävlingsdagar.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
tototorsten (+1), qwerta (+3), Heuer (+50)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat