Visa ett inlägg
Gammal 2020-12-04, 16:39   #70
hakan11241
 
hakan11241s avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 265
Sharp$: 3452
Standard

Irriterande att man inte kan redigera i efterhand. Prövar att lägga in igen så det blir läsbart.

Strategi för småtippare på Stryktipset
Efter att ha fått en del frågor om mitt sätt att använda blocksystem på stryktipset i den stora systemtråden så väljer jag att bumpa denna gamla tråd.
Typiskt så väljer jag att spela med 2-3 säkra, 4-7 helgarderade och 4-7 halvgarderade.

Fråga 1. Varför 2-3 säkra? Erfarenheten säger mig att det helt enkelt är väldigt svårt att sätta fler säkra. Undantag kan göras för europatipset och specialomgångar med landskamper eller liknande.
Passa er dock för cupomgångar, där skräller det regelbundet.

Fråga 2. Hur välja ut de säkra matcherna? Statistiken säger att veckans mest streckade vinner runt 90% av gångerna. Spikar man den och halvgarderar den näst mest streckade favoriten så överlever man 75% av omgångarna. Spik två brukar därför även den bli en storfavorit som jag tror mycket på, medan spik tre bör vara mer av typen feelingspik i en jämn match.

Fråga 3. Varför blocksystem? Svaret är i grunden ekonomi. Om jag väljer tex U-6-0-48 för de helgarderade matcherna och lägger till fyra halvgarderade får jag U-6-4-768. Alldeles för dyrt för en småtippare som mig. Jag väljer då att använda U-0-4-8 i det blocket och halverar kostnaden.

Fråga 4. Vinstchanserna måste ju minska? Ja. Det är ju baksidan av myntet. Om jag har en 13-rätschans på 30% i det helgarderade blocket och 40% i det halva så blir det ju bara 12% för hela systemet. Matematiskt så måste jag alltså sätta mina villkor 8 ggr innan en tretta faller ut.

Fråga 5. Hur väljer du U-rad? Det finns i princip tre vanliga metoder. Man följer teckenfördelningen, man följer en tipster man tycker är bra eller man tar ut den själv.

Här tror jag dock det finns en mental fälla som många spelare faller i. Vi följer de olika ligorna slaviskt och har en mycket stor kunskap om lagens styrka, spelsätt och form. Vi tror därför att vi är bättre än medelsvensson på att tippa U-tecken. Det är vi inte, vid en långtidsuppföljning hamnar vi alla inom samma spann.
Men, så har vi de där tre-fyra omgångarna varje år när vi är helt rätt på det. Spikarna sitter, skrälldragen går in och avslagen likaså. Vi har då 9-10 rätt på U-raden. Då gäller det ju att ta betalt för detta också!
Därför kör jag egen U-rad.

Fråga 6. Hur grupperar du matcherna? Bland de helgarderade brukar det bli kanske tre stora favoriter som jag bedömer kan tappa poäng och tre ovissa matcher typ derbyn eller bottenmöten. Målsnåla lag går också in i den här kategorin då det kan räcka med 1-0 för endera laget.
Bland de halvgarderade försöker jag alltid välja ut en gaffel, 1-2. Tycker det brukar funka bra och sätter nog 4 av 5 eller 3 av 4. Däremot har jag märkt att U-tipsen kan bli lite hur som helst för 3-5 matcher. Föredrar därför R-system i sådana block.
Om man har 6-7 halvgarderade så hamnar de dock oftast i mittzonen 3-5.

Fråga 7. Hur går det då? I år är det back, har inte satt någon 13. Tycker dock jag varit med och hackat flera gånger men tror mer det är min ram som är för dålig än brister i de system som används. Tycker också jag blivit för favoritbetonad med åren, chansar inte lika mycket som förr. Ju mer man läser desto mer info får man ju om att favoriten är rätt värderad (vilket den inte alls behöver vara).
Samtidigt så får man ju ständigt utvärdera sitt sätt att spela. Som t ex Powerplay varit inne på kanske man måste börja ranka alla matcher i svårighetsgrad själv för att hamna i rätt U-tips intervall i blocken. Även Leif Johansson har ju liknande idéer.
En annan taktik jag varit inne på är att försöka lösa de svåraste matcherna med halvgardering. Det är ju roligare att få in en helgarderad skräll till 15% än att få in en 30%-are i en 40-30-30 match.
Så, det är mitt sätt att spela, se det som ett diskussionsunderlag.

Spoiler:

Jag skrev mitt inlägg i word och kopierade in det. För att få det att passa på Sharps måste man ställa linjalen mellan 0-10

Senast redigerad av hakan11241 den 2020-12-04 klockan 16:44.
hakan11241 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat