Visa ett inlägg
Gammal 2010-10-27, 20:07   #34
LosKrikon
 
LosKrikons avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 463
Sharp$: 58
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kisumu Visa inlägg
Hm, låter som att jag får ge mig, har låtit en matematiskt mer kunnig person än mig själv gå igenom systemet och han kom till ungefär samma resultat som mig.
Anledningen till att det har gått skapligt under två år är att jag har haft tur vid
kritiska lägen. Bl a som jag skrev fick jag helt sannolika 14 vinster i rad vid ett
tillfälle och jag har haft tur vid några andra tillfällen också. Variansen har helt enkelt varit på min sida under en längre tid.
Uppskattar den respons jag har fått när den har varit saklig.
Systemet håller inte.
Tråden har ändå fått mig att tänka i andra banor och intressanta diskussioner och det är väl vad det här forumet ska handla om.
Det är lite det som är problemet. När folk lyckas med liknande system så verkar det som de "funkar" men i själva verket så är det bara just den personens egna erfarenheter och i alldeles för få spel som det är baserat på. Om man däremot simulerade X personer som gör Y spel var och ser hur många som gick back eller vann och den totala summan som de X personerna vann så får man helt andra siffror. Det är just de siffrorna som är intressanta. Anekdotiska bevis kallas det när folk tar vad som hänt just för dem som ett bevis för att något funkar. Och det funkade säkert just för dem, men det är inte intressant, utan det intressanta är hur det går i snitt.

Samma sak läser man ofta när det gäller personer som gått ned i vikt med metod X. De säger inget om hur mycket medelvärdet för de som deltagit är. Ser man till medelvärdet så skulle de flesta inte ha något att skryta med.
LosKrikon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat