Visa ett inlägg
Gammal 2020-12-27, 21:22   #7
Basse
 
Reg.datum: mar 2012
Ort: stockholm
Inlägg: 15 403
Sharp$: 30288
Standard

Citat:
6 Lyckans Cash är klart bästa hästen i loppet. Kolla hur okörd hon var vid senaste vinsten. Visst spurtar Ladybug Tara fint och plockar någon längd på Örjan och Lyckans Cash men Örjan kör ingenting på sin häst och intrycket var att Lyckans Cash vann i det närmaste okörd över mål!

Lyckans Cash är ganska snabb ut och jag tror Örjan är före Daydream La Marc i starten. Sedan får man överta i ett andraskede då hästen är riktigt snabb efter en bit. Garanti på att man får överta ledning om det är 3 eller 4 som spetsat.
Har Ulf Ohlsson hittat ledningen med 1 Ladybug Tara kanske han svarar, men...

Det är kanske inte det smartaste att göra då jag är övertygad om att Lyckans Cash maler ner Ladybug Tara från dödens om det behövs.

Ladybug Taras bästa chans är nog att släppa till Örjan och sedan hoppas på lucka då hon nog är kortspeedigare än favoriten. ÖK brukar dock inte gärna släppa ut hästar som sitter i rygg...

OM Ladybug Tara hittar ledningen och OM UO går all-in på att köra där så bjuds Daydream La Marc in i loppet då hästen troligtvis sitter i andra ut och kan profitera på ett eventuellt för hårt tempo i loppet. Daydream Mer stark än snabb och men kan hålla hög fart länge- kanske bästa av alla idag OM det bli kört som mitt sista scenario.

Det troligaste är ändå att 6 Lyckans Cash sitter i ledning efter 500m av loppet med 1 Ladybug Tara i rygg och då får 5 Daydream Lamarc den otacksamma uppgiften att trava i dödens.

Solvallalunk med Örjan som säker vinnare där han som vanligt gör allt han kan för att vinna med så liten men säker marginal som möjligt

Spik 6 Lyckans Cash
Jag gick ut hårt i tråden för Solvallas Fredags V65 18/12 och utnämnde Lyckans Cash till stenkar spik.

I loppet så stack Melanders Sashay Kemp undan i stor ledning och Örjan såg inte ens ut att försöka ta i kapp Sashay Kemps försprång över upploppet då.

När man ser att nästa start är på V75 Romme med 100K i förstapris ( det var 40K på Valla)
Så inser man varför Örjan inte ville köra max på Lyckans Cash den dagen...

Lyckans Cash höll nästan på att ta i kapp det stora försprången ändå när Örjan alldeles för sent bad hästen sträcka ut och avsluta i bra fart andra halvan av upploppet.


Utan att ha kollat motståndet ordentligt i loppet på Romme i morgon så utgår jag ifrån att Örjan kommer köra för vinst på ett helt annat sätt nu.

Som jag ser det var förra loppet ren prepare’ inför dagens start.

Typisk ÖK prepare med en överlägsen häst sist. Kan köra för vinst om man får lätt resa och ingen bjuder upp till fight. Nu gick man all-in för att leda runt om med Sashay Kemp och Örjan sket då i att vinna ( med vetskapen om Rommestarten i nästa lopp) utan Ök nöjde sig med andraplatsen och lät hästen gå i mål i full fart men med krafter kvar.

Hoppas folk spelar Melkkos 2 Essie Gonzales till favorit så att vi får Örjan till ett ok vinnarodds i morgon.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
sigh (+5), abborre (+5)

Senast redigerad av Basse den 2020-12-28 klockan 00:18.
Basse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat