Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-10, 08:20   #3
Fulsprit
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Som Viroid skriver är kapacitet och form ytterst viktiga faktorer och kom ihåg att det kan låta klyschigt men det stämmer väldigt ofta och det är att form slår klass. Det vill säga att en häst med bra form, behöver dock inte ha vunnit, slår ofta en bättre häst med dålig (påvisad) form.

Sedan är det också väldigt viktigt vilka spår hästarna har och hur propositionen (villkoren för vad som gäller för vilka hästar som får deltaga i loppet och vilka förutsättningar de skall ha - fram- eller bakspår, tillägg osv), ser ut. Ex. kan en av Sveriges bästa hästar ha svårt att ta 60 meters tillägg på en treåring.

Volt- eller autostart kan göra att två hästar som egentligen är mycket olika i kapacitet, blir jämbördiga. En av dem kanske alltid travar med voltstart, men galopperar alltid i autostartslopp, och tvärtom.

Det går att skriva en bibel om detta men här har du något att börja med... Det är bara att köra igång så lär du dig under tiden - jag har hållit på med trav i snart 35 år, men man blir aldrig fullärd då travsporten de senaste två decennierna utvecklats enormt, särskilt på utrustningssidan, bankvalitén och aveln.

Lycka till!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Baltasar (+2)
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat