Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-10, 19:26   #6
shasha
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 1 242
Sharp$: 2091
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Baltasar Visa inlägg
Tack för eran respons, det finns ganska mycket information inför varje omgång men det kan bli lite för mycket om man inte vet eller kan sortera bort en del text och siffror . Jag har bläddrat lite i statistikbibeln V75, intressant innehåll men det krävs lite mer kunskap om trav om man skall kunna spela in en liten slant då och då.

Hur pålitligt är att bedöma eller ranka ett lopp efter hästens lägsta och den högsta beloppet med intjänade pengar .
Det kan skilja sig flera 100tkr mellan hästarna, men ändå så vinner en häst med lägre summa pengar från spår 11.

Mvh.Dany
Lite tankar från en som ännu bara gått plus under 3 månader genom alla år....men som lagt ner MASSOR av tid genom åren.

Du skrev "indikatorer" (som i aktievärlden typ?), förutom grunderna som har getts här, är det svårt att få väldig exakta indikatorer tror jag. Man kan få lite tips här och där, som man får plocka ihop till en helhet vartefter man skaffar sig mer kunskap och erfarenhet.

Såg en kommentar på sharps tidigare där någon var lite irriterad över att man inte diskuterar mer vilka som har störst skrällchans i omgången...oftast pratar man ju om vilka som har störst chans att vinna...men det är ju hos skrällarna pengarna finns och vi tävlar om varandras pengar. Man kan inte räkna med att få allt till skänks utan mer att man blir pekad i rätt riktning.

Det tar åratal av kämpande, grävande, misslyckande innan man hittar indikatorer man tror på, som man sedan använder för att välja vilka hästar som man tror har störst chans i loppet, enligt de indikatorer man tror på.
Många gånger tror man att man är framme, bara för att upptäcka att det fanns ytterligare en indikator att upptäcka som gör att man missar vinnaren.

Det är väl så att olika indikatorer kan leda till samma häst, så man har olika vägar att hitta vinnarna på. Alla som vinner tror jag därför har olika verktyg i sin verktygslåda.

Vägen till de stora pengar bygger ändå på att hitta saker som andra missar, att tänka annorlunda, att ge bort alla sina indikatorer blir då kontraproduktiv. Men att hjälpa och peka i rätt riktning kan man göra utan att skjuta sig själv i foten: som redan påpekats handlar det om hästens form och kapacitet, form slår klass osv.
Sen är det ens eget jobb att hitta lämpligaste indikatorer för klass och form.

De som har tillgång till statistik, vilket många här har, har lättare att hitta indikatorer.
Att hästen har många poäng är en bra indikator anser många, men det finns hästar som vinner med få poäng också, tror en häst vann en gång med Jorma Kontio och som bara hade 25 poäng(ni som har databaser kan kanske hitta den). En annan häst hade också lika få poäng, en Lugauer-häst, och var väldig nära vinst. Gjorde kanonlopp.
Det gäller att hitta indikatorerna som hjälper en att hitta dessa hästar; för det är där pengarna finns. De hästar statistiken pekar ut som mest troliga vinnare, kommer många att hitta eftersom många har tillgång till statistik. Samma gäller hästar som gjorde ett kanonlopp men som inte vann senaste loppet. Som Daniel Berglund sade om en häst som vann, "t.o.m Stevie Wonder kunde se det" om att hästens senaste lopp visade att den var i kanonform. Jag spikade den hästen och den vann med per Lennartsson.

Det man ofta gör är att diskuterar vilka som har störst chans att vinna, där hjälper man varandra att upptäcka tankfällor runt de mest spelade för att fatta beslut om hästens verkliga chanser och bestämma om det kan vara en spik. I lördags handlade det mycket om Disco Volante och om han kunde vinna från bakspår eller inte.
Att få hjälp att hitta en spik är mycket värdefullt det med, då det ger utrymme att täcka andra lopp där det kan skrälla.

Jag har inte sett att någon/några duktiga tipster går ihop och säljer workshops där de lär ut grunderna i spelanalys och spelteknik, för dem som söker genvägar och att bespara sig många års utveckling med dyr trial and error.

Med tanke på hur mycket travet omsätter finns det säkert en marknad.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Baltasar (+2)

Senast redigerad av shasha den 2021-01-10 klockan 19:36.
shasha är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat