Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-11, 16:55   #9
Tipsb
 
Reg.datum: aug 2019
Inlägg: 593
Sharp$: 495
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Baltasar Visa inlägg
Tack för eran respons, det finns ganska mycket information inför varje omgång men det kan bli lite för mycket om man inte vet eller kan sortera bort en del text och siffror . Jag har bläddrat lite i statistikbibeln V75, intressant innehåll men det krävs lite mer kunskap om trav om man skall kunna spela in en liten slant då och då.

Hur pålitligt är att bedöma eller ranka ett lopp efter hästens lägsta och den högsta beloppet med intjänade pengar .
Det kan skilja sig flera 100tkr mellan hästarna, men ändå så vinner en häst med lägre summa pengar från spår 11.

Mvh.Dany

Jag skulle säga att det inte finns något enkelt formulär att hitta den vinnande hästen och det är det som är så fascinerande med travet.

Det är olika banor, det är olika väder, det är olika startmetoder, hästarna lottas till olika spår, det är olika distanser, det är olika kuskar och tränare, det är olika kön på hästarna, de har olika rutin, formen varierar, rätt som det är galopperar storfavoriten bort sig etc.

Det finns ingen enkel väg att kikar jag bara på "pengar" eller kikar jag bara på "spår" eller kikar jag bara på "kuskar" så kommer jag vinna. Det finns allt för många faktorer som spelar in.

Det gäller att med tiden skaffa sig en uppfattning om hur viktiga olika spår är, hur duktiga olika kuskar är på olika moment, hur tränare och kuskar snackar inför lopp om sina chanser etc för att kunna komma hyfsat nära.



Angående om ett lopp är ojämnt eller inte så skulle jag säga att läser du flera olika analyser på olika siter där samtliga t.ex nämner att lopp 3 är ojämn kvalitet med tre topphästar och resten utfyllnad. Då finns det nog en stor sanning i det.

Om flera olika siter nämner att lopp 6 där kan "alla vinna" då kan det vara rimligt att anta att det är ganska jämna chanser.

Det finns tyvärr inget riktigt tydligt sätt att se att det är jämnt eller ojämnt. Möjligtvis att man kan få en hyfsad koll utifrån själva spelprocenten.

Det enda sättet är att vara grymt insatt i de olika hästarnas kapacitet är genom att ha sett massvis med travlopp (och då menar jag massvis) för att kunna värdera dom mot varandra.

Sen får man dock även fundera på nästa sak. Vill man försöka vinna på V75 eller vill man försöka vinna mycket?

Om man spelar som alla andra är sannolikheten större att man vinner men när man vinner kommer man få dela med många vilket innebär en lägre summa.

Om man spelar lite motsatt hur "folkmassan" spelar så kanske man vinner mer sällan men när man vinner så blir det större pengar eftersom få har spelat likadant.
Tipsb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat