Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-13, 10:27   #11
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 676
Sharp$: 2407
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av linfre Visa inlägg
För mig hade rimligaste lösningen varit att alla system som lever när sista loppet ställs in ska dela på potten och få lika stor vinst per system oavsett hästar i sista.

Nu belönades exempelvis du mycket högre än mig trots att jag lika gärna kunde ha med vinnaren i sista jag med och fått mycket mer vinst om loppet hade körts.

Om favoriten hade vunnit sista så hade du exempelvis fått mycket lägre vinst så för din del så innebar inställda loppet förmodligen dig en högre utdelning än om det hade körts.

Nu var det ju inte jättesummor precis så glad att iaf du fick en hyfsad peng tillbaka

Men tänker på de som kanske hade gjort dyra system och hade en klockren spik i sista och de får knappt något tillbaka. Det känns inte som en rättvis lösning. Nu belönas ju alla som kraftigt garderat upp ett lopp som lika gärna hade kunnat vunnits av favoriten vilket makes no sense för mig

Men som sagt, nu var det inga stora summor. Men hade detta hänt på en jackpot omgång på ett stort streckspel så hade jag blivit tokig haha

Nej. Det hade varit helt orimligt att dela vinsten per system utan hänsyn till antal kvarvarande rader per system. De som har garderat i sista har förmodligen tagit större risker i tidigare avdelningar. Ska de ställas helt utan belöning för att förmodligen ha tippat klockrent i lopp som verkligen har körts?

Vi slår nämligen inte vad mot varandra med system. Vi slår vad mot varandra med rader.

Att ATG så hårdnackat håller fast vid "systemvärde" när de borde byta mot radvärde.

Jag antar även att du anser att det är fel att man kan få in extra vinstrader genom strykningar om man t ex har alla hästar i ett lopp?


Du har även missat att om din regel skulle gälla så skulle alla som vill gardera dela upp sitt system på flera kuponger med olika spikar i sista avdelningen. De skulle få samma totala systemkostnad och du skulle få dela potten med exakt lika många vinst-RADER som nu.

Man kan beskylla ATG för både det ena och det andra, men här är deras val av hantering 100% klockren.

Deras enda miss är att de inte är mer tydliga med att alla spelar rader och att system bara är ett förenklat skrivsätt för att lämna in flera rader samtidigt.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Altoc (+50), linfre (+10)

Senast redigerad av Strappa71 den 2021-01-13 klockan 10:47.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat