Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-15, 11:05   #12
Skaegget
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8852
Standard

Saxat ur Travronden 210115:

"Jämfört med Anna Isabelle Karlsson och Claes Sjöström är prislappen sannolikt en helt annan när det handlar om Johan Untersteiner som har ett stort stall.

– I början av karriären inleds det ofta med att något företag betalas ens kläder. Dressar och hjälmar kostar en hel del och det är väl steg ett. Ju högre upp man är på listorna, desto större värde finns det för sponsorn. Jag läste en grej nyligen – Tiger Woods har spelat in en miljard svenska kronor och totalt har han tjänat tio miljarder, vilket innebär att nio av dem är sponsorpengar. Riktigt så är det inte i travbranschen men det visar hur det kan se ut i olika sporter, säger Johan.

Vid årsskiftet publicerade han, inspirerad av appen Tiktok, videoklipp på sociala medier där han snabbt svirade om till en ny dress – och ny sponsor. Den nya sponsorn är konsumentkreditinstitutet Cashbuddy – ett skifte som skapade reaktioner i Sveriges största diskussionsforum om travsport. *

– Jag har haft ett väldigt långt samarbete med Linson (evenemangsbolag, reds. anm), de var i stort sett med mig från dag ett. På grund av den pågående pandemin har Linson haft det lite tyngre, en mängd evenemang har varit helt inställda, vilket påverkat deras resultat och möjlighet till sponsring.

“Linson tackade nej”
– Redan i våras hade jag kontakt med Cashbuddys ägare, Mikael Jönsson, som jag känner privat och efter vidare diskussioner visade han ett sådant intresse att det var värt att gå vidare med något konkret. Linson fick möjlighet att svara upp erbjudandet men tackade nej. Därför bytte jag. Vi har tecknat ett avtal som löper över fem år.

Kan du förstå att folk har synpunkter på själva sponsorn?

– Det är väl upp till var och en, jag har inga problem med det. Det är en bank som lånar ut pengar till kunder som ansöker om det, vilket är frivilligt. Man kan gå till en annan bank om man vill det och jag vill poängtera att Cashbuddy inte har sms-lån vilket kritiker menat. Sedan är det så att man inte bara väljer sponsor huxflux.

Sponsring i miljonklassen?
Finns det varumärken du skulle tacka nej till?

– Så kan det vara, även om jag inte kommer på ett specifikt sådant just nu.

Med en rejäl personalstyrka och ett stort intresse för profilering innebär det omfattande kostnader att dressa upp hela rörelsen.

– Bara en total uppsättning av kläder och merchandise för mig och min personal kostar mellan 400 000 och 500 000 kronor, vilket man kan säga att sponsorn betalar. Så att ha en sponsor är väldigt viktigt.

Jag utgår från att du har pengar utöver det.

– Vårt avtal är en fast summa varje år och sedan får jag beställa kläder och dylikt för det ja, men exakt summa är mellan mig och sponsorn.

Finns det ytterligare mervärden för sponsorn? Kringaktiviteter?

– Ja. I vårt avtal ingår det att de får nyttja mig i reklamsammanhang samt att jag är med på event som de arrangerar. Av oss större kuskar tror jag det är väldigt vanligt att sådant finns med i avtalet."

* - Gissa vilket
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hoola (+5), viking90 (+5), Migge (+10)

Senast redigerad av Skaegget den 2021-01-15 klockan 11:06.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat