Visa ett inlägg
Gammal 2021-05-30, 18:45   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 187
Sharp$: 57187
Standard

V75-Mantorp 5 juni


Nu har startlistorna kommit. Efter urladdningen i helgen tror jag att vi som spelar trav på hobbynivå behöver några dagars paus . Känns sen lagom att i mitten av veckan börja ladda för nästa helgs V75a. Försöker dock dra igång tråden redan nu med de första tankarna.

Mantorp är en spetsbana så om det fina vädret fortsätter ska man nog tänka på det i analyserna.

V75-1

Bronsdivision inleder med ett voltlopp. Känns som en eller alla vid en första titt.
Per Lennartsson istället för tränaren Håkan E Johansson på Sato från springspår känns så intressant att man får spikfunderingar direkt. Speciellt då det annars ser tämligen vidöppet ut.

V75-2

Spiktankar direkt också i avd 2. Men nu på barfotainfon. För klassen mycket kapabla Das Auto anmäld barfota runt om för första gången och perfekt spår. Såg riktigt fin ut senast i Kalmar i andra starten efter vila

Fint lopp detta. Garderar man så ska väl Crebas Howdy Quick med tidigt. Men värst emot måste ändå Edens Boy vara . Den var det stort skrik på senast i Danmark i loppet som gårdagens finalvinnare Venture Capital vann från dödens på Valla. I Danmark var den också grym. Edens Boy kom till Danmark med fina meriter från Holland och Belgien. Några till kan nämnas men stannar där.

V75-3

Ruggigt fin gulddivision för att vara helgen efter elitloppet och med bara 150 tkr i förstapris.

Antonio Trot nu spår 1. Får fin resa. Short In Cash kör väl Goop till spets med och kan vinna därifrån. Forfantone Am duger långt men ser att det är anmält skor runt om nu. Bästa hästen är nog Handsome Brad. Vad gör Jepson från spår 8? Kanske han pratar ihop sig med kompisen Björn Goop. Laddar och får överta?
Global Welcome obesegrad i år, men nu är det inte 25 tkr lopp på Gotland. Milligan School fick uselt läge. Är i behov av poäng för att komma med i de större loppen där den hör hemma.
Väldigt svårt vid en första titt. Säger att Jepson laddar och får överta och sen vinner för att ha en tidig vinnare.

V75-4

Nu när Lipstick Tooma fick skitspår blev även detta lopp väldigt svårlöst. Fina ston men efter intrycket i Köpenhamn senast i comebacken när Call Me Brodda vann på övertygande 11,9 från spets säger jag spets och slut även på lördag.


V75-5

Måste kolla startsnabbheten här då det är 1640 auto, men redan nu kan man väl nästan utropa italienarens Zorro wind till omgångens spik. Två raka i Sverige och första barfota runt om igår på Solvalla när den vann enkelt på 10,3. En tid detta motstånd knappast är kapabla och barfota runt om igen och dessutom Mika Forss som kör istället för tränaren. Tittade på det loppet igen precis. Visade tyvärr ingen startsnabbhet men vilket intryck sedan när den körde fram i dödens och bara krossade Lugauers storfavorit och vann mycket enkelt på topptid.

V75-6

Detta är ett grymt fyraårslopp. Imponerande när många varit ute på Solvalla elitloppshelgen. Mister Hercules spår 11 och känns ju inte som årets viktigaste lopp direkt för den så om man får gissa kommer inte Örjan tömma den genom offensiv styrning.

Stefan Melander har anmält sin kungapokalsfinalist Maesteraemon barfota runt om för första gången och med jänkarvagn för första gången . Spelarna är dock så trötta på hans utrustningsanmälningar att dom som har dessa som en viktig faktor knappt bryr sig längre från att han verbalt garanterat att det blir så. Troligen ännu en anmälan bara för att förvirra spelarna men man vet aldrig . Oavsett en bra häst .

Bästa hästen är världens kanske bästa fyraåring. Per Nordströms Önas Prince. Kör han till från detta skitläge kanske han får överta och då är det nog slut. Mycket intressant att den för första gången någonsin ska gå med bike enligt anmälan och dessutom barfota runt om som i finalen senast vilket är stort plus.

Selected News också en kulltopp troligen men fick inte heller bra spår.

Grymt lopp som sagt.

V75-7

Algot Zonett var ruskigt förbättrad första barfota runt om senast. Kom på håret inte med i Harpers . Går nu ut hör och enligt anmälan fortsatt skolöst runt om. Löser det sig från innerspåret känns det som en väldigt bra spik i ett silverlopp som innehåller bra hästar men inga superstjärnor för klassen.

Ska börja läsa på i mitten av veckan . Innan dess behöver hjärnan tänka på annat än trav i några dagar.

Lycka till !
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5), Difsteve (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat