Visa ett inlägg
Gammal 2021-08-01, 20:58   #2
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 187
Sharp$: 57188
Standard

V75 Rättvik-7 aug (jackpot)


Stor jackpot denna lördag, men i ärlighetens namn ingen bra omgång rent sportsligt. Den sportsliga höjdaren är på fredag kväll med uttagningar till korta E3. Sedan är det ytterligare en extra V75a på Dannero söndag med fokus på kallbloden.

V75-1

Har i ärlighetens namn väldigt dålig koll på hästarna i detta klass 2 försök. Finns i alla fall ingen Erv Zet att finna i startlistan utan det ser vidöppet ut vid en första titt. Söndagsvinnarna får därmed bli dom det lyser rött på i barfotalistan. Squrire Frö som nu får Erik A i vagnen och som i maj som jätteskräll var tvåa (då också barfota) och slog bl a en för klassen sådan kanon som Berghs Mustang Racer och som ser ut att ha gått rätt bra även därefter. Men sen sticker det ut att Emilia Leo anmält Mighty One barfota ffg. Har hänt mer en en gång att det fått ruggig effekt när hon ryckt skorna ffg på egentränad häst.
Men ser vidöppet ut som sagt.

V75-2

Silverdivisionen ser ut som ett mycket ojämnt lopp. Eddy West har nu ett lopp i kroppen efter bronsfinalen elitloppshelgen när den var grym som tvåa. Förlorade med en hals mot Kolgjinis nya världsstjärna Upstate Face då. Nu rycks skorna igen. Lite lurigt spår men får bli söndagsvinnaren. Ännu sämre spår för Summit In Sight. Den var trea i måndags i loppet där Admiral As svarade för en av årets mest imponerande lopp på en svensk travbana.


V75-3

Också gulddivisionen är oerhört ojämn. Flera av hästarna som behövts i detta lopp startar i ett annat V75 lopp denna lördag. Känns som tre hästar kan vinna. Nadal Broline som fått kanonläge över sin distans och som var bra i red mile i torsdags bakom Zarenne Fas. Milliondollarrhyme som ständigt sägs vara en kanon men som aldrig visar det. Kanske dags att prova ny tränare? Skulle det bli tokkörning skulle även Makethemark kunna slå till.

V75-4

Dåligt kallblodslopp. Har noll koll så avstår från ytterligare kommentarer. Sundbo Nova som får Goop i vagnen från spår 2 den jag spontant spikat kanske om inlämning skett nu. Eller kanske Bol Brage som alltid är betrodd, men fyra senast i Lycksele är väl inget som är något att hurra över.

V75-5

Ser ut som ett öppet klass 1 försök. Spontant helgardering. Hittar ingen tidig vinnare.

V75-6

Sommartravets final ser ut som ett ojämnt lopp. Känslan är att voltstart och dubbla tillägg inte är perfekt för Missle Hill men att det är ok för Cyber Lane. Dom måste väl ändå få svårt att plocka 40 m på Goops JJ Stitch . Känns som att han enkelt spetsar och sen stor risk att han lurar skjortan av tilläggshästarna.

V75-7

Spelvänlig bronsdivision är känslan . Erik flyger väl till spets med Cash Cowboy men full distans . Han borde inte få fuska bort loppet och känns inte som bästa hästen . Axel Ruda fick lopp i kroppen i loppet som Fifty Cent Piece utklassningsvann i Boden i onsdags. Ingen sådan häst här och nu anmäld barfota runt om från kanonläge och intressant med Ulf O nu som kusk. Frodo S fick också kanonspår. Känns som sagt som ett ganska öppet lopp med skrällpotential.

Sammanfattningsvis en greppbar omgång utan högre sportslig klass. Betydligt mer spelvärd än Hagmyrens V75a igår. Och den kraftigt saltade sjurättspoolen gör det såklart extra intressant .
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+7), Ardberg (+10), MikaF (+8)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat