Visa ett inlägg
Gammal 2021-08-20, 11:09   #29
Slark
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av travanalys Visa inlägg
Om man bortser från kriteriekvalet för två år sedan så är det enbart Upstate Face som har slagit Eddy West barfota. Och det var inte med mycket i finalen under elitloppshelgen. Chapuy har väl inte direkt imponerat i år och både 1 och 4 borde ladda för att hålla ut honom. (Och varför inte Vacqeyras som tidigare hållit ut Chapuy). Tycker Chapuy känns lite ständigt överskattad medan man nästan får säga det motsatta om Eddy West.

Med hård körning borde Claes Sjöström kunna hitta ner hyfsat och sedan sätta in stöten 800 kvar när de övriga gasat klart. Visst finns det en möjlighet att han aldrig kommer in i matchen om de kan under 1.10 där framme för han är väl ingen utpräglad sprinter som de andra kanske är. Avslutade ändå under 1.09 sista 700 i spåren senast och jag tror det kommer bita bra för honom även denna gång. Enbart 12% i dagsläget och håller det sig runt där så tycker jag att det finns bra värde i honom och kommer då att spika. Blir alltså ett riktigt tv-system då jag hade spiken i dd-1 klar redan får två veckor sedan...
Precis mina tankar också. Jag hade Eddy West som förstahäst förra gången det begav sig och då spurtade han förbi alla på ett smått överlägset sätt – jag satte både vinnarspel, platsspel och utgång på V7. Här tycker jag att det är den tveklöst bästa hästen. Det enda jag vacklar kring är hur Claes ser på loppet, då de redan är klara för finalerna den 25 september. Troligtvis sitter de lugnt i kön tills det är 500-600 kvar och sedan kör man med full fart över mål. Den stora frågan är om man hinner hela vägen fram, men till 12-15% är jag eventuellt villig att chansspika en omgång likt denna då jag tycker att motståndet här är ungefär likadant som sist.

Jag har gått igenom de mest betroddas senaste 8-12 starter och såhär läser jag loppet (notera att det är auto med distanserna 1640/2140/2640 inkluderat i mina siffror):

Citat:
5 Chapuy måste till ledningen för att vinna. Utan ledningen är den helt chanslös. Den vinner inte från utvändigt ledaren och den vinner inte från kön.

Citat:
1 Morotai Degato går ganska bra i ledningen, men den har kroknat i spets flera gånger. Detta över full väg dock. Över 1640 tror jag definitivt att man satsar på att spetsa och jag tvivlar att man släpper ifall man kommer dit. Personligen så tycker jag att Morotai Degato är som absolut bäst när den får spara sin speed till slut, men jag har oerhört svårt att tänka mig att man vill sitta rygg ledaren över kort distans och riskera att låsas inne.

Citat:
4 Oxidizer har också kroknat i ledningen ett par gånger, så det är verkligen inte ett måste att komma till ledningen för att vinna loppet. Den har suttit 1 utvändigt/2 utvändigt ett par gånger nu på slutet och gått bra i princip varje gång. Hamnar den i dödens så finns det en risk att den kroknar vid tufft upplägg, men troligtvis hamnar man 2 utvändigt och därifrån kan man definitivt vinna loppet.

11 Van Gogh Z.S är direkt chanslös från bakspår och kommer aldrig någonsin att kunna spurta ned de övriga. 6% är överspelat. Jag har inte hunnit kolla in i detalj på de övriga, men den enda roliga megaskrällen jag kan hitta är 10 Hell Patrol. Dock tycker jag att den är överspelad till sina 3% också.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
travanalys (+20), MikaF (+10)

Senast redigerad av Slark den 2021-08-20 klockan 11:10.
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat