Visa ett inlägg
Gammal 2021-10-06, 11:01   #6
ExtremtRik
 
ExtremtRiks avatar
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 2 245
Sharp$: 2984
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Storkillen Visa inlägg
Är man rationell borde man ju kolla vad oddsen är för de olika matcherna och välja bort den som är jämnast enligt oddsen, ingen garanti för att de som spelar kommer att göra detta dock.
...
Tror du hamnar rätt ofta på att den jämnstreckade är lämplig, utan att jag har någon aning om hur över/under eventuellt korrelerar till jämnstreckade matcher.

Huruvida du kom fram till det av "rätt" anledning vet jag inte.

Det första att beakta är det självklara(?) antagandet att folks wildcard redovisas som streckprocent likt en helgardering i streckfördelningen, ett rimligt antagande.


För den som tror sig ha en edge mot snittstrecken är det förstås bäst att helgardera där inget av utfallen antas ge bättre värde.

Sannolikt är det ofta i den jämna matchen, det stora värdet hittar man ju i regel på skrällarna.


Jag blir lite förvånad över hur Rikard Norman, "Rikard rekar" tycks vara ute och cykla rätt rejält i sitt resonnemang, men visst det finns en massa faktorer att räkna in och jag har ingen som helst avsikt att beskriva alla dessa.

Det beror förstås även på målgrupp, har man ingen edge kan det kvitta var man garderar bortsett till hur ofta man vinner och att man rentav kastar bort rader som är för svåra för potten eller för enkla för utdelning på tröstpriserna(vet inte om de har motsvarande tipsets 10 o 11 rätt på detta spel?).
Folk spelar på vad de tror vilket oftast är övervägande del favoriter undantaget i spel som är billiga att gardera, så för sådana spelare är Rikards råd om skrälljakt måhända "rätt".


citat:
"I Big 9 kommer alla spelare få använda sig av ett så kallat wildcard, alltså ett gratis rätt på valfri match. Hur kommer du använda det?

– Jag har pendlat lite kring wildcardet. Det ska nog användas mer eller oftare i skrällsyfte. På andra poolspel har jag aldrig gillat att helgardera en match där spelprocenten legat 35-35-30. Jag kommer inte lägga mitt wildcard där, utan snarare på matcher med stor skrällpotential."


https://www.atg.se/big9/start
ExtremtRik är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat