Visa ett inlägg
Gammal 2022-04-24, 10:08   #46
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BosseEk Visa inlägg
Strappa har helt rätt när han säger att osäkerheten blir stor när man beräknar förväntad utdelning baserat på svenska folkets procentfördelning. Jag har därför avstått från att siffersätta staplarna i filterfunktionen utan delat upp dessa i 20 olika "storleksordningar" från hög utdelning till låg.



Bland de minst spelade raderna baserat på folkets teckenprocent (hög utdelning) finns antagligen några rader som ej är spelade, några rader som är spelade 1 gång och några där flera spelare lämnat in samma rad. Det räcker med att 20-talet spelare väljer att spela de tretton minst betrodda matcherna för att 13 skall ha ett utdelningsintervall på 300 000-10 000 000 om den rätta raden återfinns bland de 5% minst spelade raderna, dvs inte särskillt nogrant. Däremot kan man säga att "storleksordningen" i filtret innehåller de 5% minst spelade raderna - hur mycket varje enskild rad ger i utdelning är inte möjligt att säga med säkerhet.
Risken att raden med 13 "minst spelade tecken" är spelad av fler än man skulle kunna förvänta sig sett från insatsfördelningen är, precis som du påpekar, väldigt hög.

Men om du tar t ex 8 olika "minst spelade" och blandar upp med 5 andra mer spelade tecken så är sannolikheten att utdelningen blir väldigt mycket lägre än förväntat betydligt lägre.

Så det är "användbart" för att rensa bort skräprader under t ex 5-10k. Men det kan mycket lätt slå mellan 50k till 150k på en rad som "borde ge" 100k.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat