Visa ett inlägg
Gammal 2022-10-20, 21:35   #3324
BrakZen
 
BrakZens avatar
 
Reg.datum: jan 2019
Inlägg: 542
Sharp$: 754
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Man kan för varje matematiskt system räkna ut hur många andra rader med n antal fel som varje rad täcker.

T ex har du för 11 st helgarderingar att varje enskild rad som mest täcker 22 andra rader med högst ett fel + sig själv.

Därför blir den teoretiska gränsen för 1-felsreducering av 11 helgarderingar = 7703 rader.

Det betyder inte att det existerar ett sådant system. Bara att det är den absolut lägsta gränsen. Och när man för ett visst matematiskt system uppnått den gränsen kan man sluta leta.

Eventuellt kan man sluta att leta tidigare om man itererat igenom alla tänkbara möjliga system med lägre antal rader än det bästa man hittat.

Det här behöver man ingen bok som stöd till att lista ut.
Tänk om det var så enkelt ändå!

Som jag skriver i posten innan dig och "Kjell Elfström" i fråga Lund innan det (Det finns emellertid ganska få perfekta koder), eller som du själv säger "Det betyder inte att det existerar ett sådant system" så kan man inte räkna på det viset och det blir därför helt meningslöst. Man får nämligen inte fram den "absolut lägsta gränsen".

"Den absolut lägsta gränsen" eller teoretiskt lägsta radantalet för 11 hel med tolvrättsgaranti är inte 7703 utan 7832. Det betyder inte att systemet existerar bara att det inte går att går att på färre rader än 7832. För den som vill går det tydligen att köpa "beviset": https://www.sciencedirect.com/scienc...12365X0000011X
BrakZen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat