Visa ett inlägg
Gammal 2022-10-21, 04:48   #3328
BrakZen
 
BrakZens avatar
 
Reg.datum: jan 2019
Inlägg: 542
Sharp$: 754
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Att någon bevisar att den praktiska gränsen är högre ändrar väl inte det faktum att det inte kommer att finnas något sådant system under den här förenklade gränsen?

Men vad är det för jättestor förbättring med en högre gräns för vilken det inte är säkert att ett sådant system existerar?

Argumentet att "Det inte betyder att ett sådant system existerar" gör alltså en gräns helt meningslös....men inte en annan likaledes gräns för vilken man inte heller vet om systemet existerar?




Men ja. Det är bra att veta att det är 7832 ( eller något annat ) och inte 7703 om man når fram till 7832 ( eller något annat ). Helt klart. Dock märkligt hur samma argument är ok i det enda fallet, men inte i det andra.
Det är inte den "praktiska gränsen" som ändras utan den just den teoretiska. Dvs det är ett radantal som "ligger närmare sanningen" än om du bara dividerar det matematiska radantalet med antalet vinstrader. Det är iofs riiktigt att det inte går att komma under de rader, ex 7703 som man får fram men det går heller inte att komma ned till 7703 med "ditt" sätt att räkna. Så vad skall man då ha den beräkningen till? Du får fram ett radantal som ger vad?

Citat:
Ursprungligen postat av Gorgar Visa inlägg
Tack för alla svar angående Teroetisk och praktiskt lägsta radantal.



Självklart är det så när man tänker efter... synd jag inte gör det lite oftare.

Jag gjorde en lite lista i Excel med:
A) antal helgarderade
B) hur många rader som reduceras bort + sigsjälv för 12rätts garanti.
C) matematiskt antal rader för givet antal helgarderingar
D) teoretiskt antal matcher ( B / C)

Verkar bara vara 1, 4 och 13 helgarderingar som går jämt ut. Således är det bara dom systemen som där "teoretiska" gränsen är samma som går att få rent praktiskt.

Så en annan fråga, går det inte att reducera R 5-0-27 till ett lägre radantal med 12rätts garanti? 27 är ju bara en matematisk extra gardering på R 4-0-9...

//M
Nej 27 rader är det teoretiskt lägsta för 5 helgarderade.

Det är som Kjell från fråga lund säger "Det finns emellertid ganska få perfekta koder". Vilket innebär att det är som du säger bara är 3 radantal mellan 1-13 helgarderingar där din lista kommer att stämma. 1-0-1, 4-0-9 och 13-0-59049.
BrakZen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat