Visa ett inlägg
Gammal 2010-11-17, 20:30   #11
LTG
 
LTGs avatar
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 49
Sharp$: 285
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av elcho Visa inlägg
Tack!
Vet du vad räknaren är baserad på är det statistik från resp. liga eller?
Ja, det är statistik från respektive liga. Finns en för tex. NBA, och en för College Basketball. Det skiljer en del mellan dem.

Kalkylatorn baseras på push frekvenser. Man tittar på historiska resultat och vill veta i hur stor andel av matcher med en closing spread på x som slutar med just x (push).

Antag att marknaden har satt en spread på -2, vad är då värdet på -2.5?
Säg för enkelhets skull att historiska data ger att en match med closing spread 2 ger push i 10% av fallen. Om marknaden har satt linan rätt så bör sannolikheten för vinst vara 45%, push 10% och förlust 45% om man spelar på -2. Fair odds på -2 är alltså 2.0. ((0.45+0.45)/0.45)

Detta innebär att om man istället spelat på -2.5 så skulle fördelningen istället bli 45% vinst och 55% förlust och fair odds blir 2.22 ((0.55+0.45)/0.45)

Nu är det bara att relatera de odds du får till dessa (2.0 resp 2.22) och se vad som är bäst.

Vill man sedan veta värdet på -3 istället så fortsätter man på samma sätt men använder push-frekvensen för 3.

För att får fler sampel när man beräknar push-frekvensen kan man titta på närliggande closing spreads. Tex vid beräkning av push-frekvens för 2 så tittar man på hur ofta matcher med closing spread på mellan 1 och 3 slutar med 2 i poängskillnad.

Två saker är värda att notera här:
* Som redan påpekats tidigare i tråden så är totalen inte inräknad i detta så det kommer att påverka slutresultatet.

* I och med att push-frekvenser används och summeras så kommer resultatet att vara lite missvisande om man försöker jämföra stora spreads, tex vad som är bäst av +2 till odds 1.9 eller +10 till odds 1.2.


Notera även att för att använda kalkylatorn rätt så behöver man mer information än vad du angav i dina exempel. Du behöver också veta vad fair odds är (eller vad marknaden anser är fair odds).


En annan sak: vad är en bra svensk term för closing spread?
LTG är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat