Visa ett inlägg
Gammal 2023-02-18, 07:25   #11
Trav-King
 
Reg.datum: sep 2021
Inlägg: 56
Sharp$: 611
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
En V75a med riktiga lördagspropositioner. Omgången ser hanterbar även för oss småspelare som inte har obegränsad spelkassa. Gulddivisionen räddas lite av ett gigantiskt högt förstapris. Utan en halv miljon i förstapris hade sannolikt inte två världsstjärnor från Skåne och en tanks från Åby rest 90 mil enkel resa för att starta.

V75-1

Ett riktigt skiktad silverdivision där åtminstone halva fältet måste ses som chanslösa . Fabulous Pellini står hårt inne pengamässigt och gör årsdebut , men när det lyser jänkarvagn för första gången i 23e starten fick den ändå hamna överst vid första titten i hård konkurrens av Axel Ruda som verkligen imponerat i vinter och lottades till bästa spåret. Shapes om tuff körning inte chanslös. Mycket enklare motstånd än i finalen senast men kuskminus nu. Så 2,6 på mitt söndagssystem.

V75-2

Dålig tidig koll på klass 2, men spontant ett jämnt och bra försök för att vara i Norrland . 6-7 klart tänkbara vid en första koll utan någon att höja extra. Tvingas jag så blir det Wäjerstens två samt Everon.

V75-3

Kallblodsloppet för högsta klassen ser vid en första titt också ovanligt svårlöst ut. Tekno Jerven går ju inte att spika t ex med galopphistoriken. Alma Prins bra . Hade ännu sämre spår vid senaste Sverigebesöket . Efter Östersundsbesöket två raka vinster i Norge men troligen klena lopp med tanke på oddsen. Fem hästar från stall J-O Persson . Inte roligt men samtliga skulle nog kunna vinna. Björlifanner bra senast i vardagslopp och Kalmar är väl inte heller chanslös men tror den blir bättre barfota snart. Svårlöst som sagt vid en första koll.

V75-4

Diamantstoförsök som inte håller någon högre sportslig klass. Dålig koll även här på många av hästarna då flertalet kommer från starter i vardagstravet som jag inte tittar på dessa månader. Mest svårbedömd är nog Honesty som verkar ha kommit till O Berglund från Flemming Jensen för vilken den startade senast i november . Verkar dock vara en barfotahäst . Säger annars pass just nu då jag ser 3-4 tänkbara både på första och andra volten och den längst bak ser också ut att duga. När det ser ut så brukar jag i första hand prioritera dom på startvolten då sannolikheten för bättre resor är högre för dom.

V75-5

Här är Kolgjinis Boli You SM en spik på söndagen. Varit grym på slutet trots att det inte syns i raden och möter ju ingenting nu jämfört med senaste starterna i Kalmar och Halmstad. Men jag lär tyvärr inte vara ensam om att ha sett det så beror ju på hur mycket spelad den blir också. För det är 90 mils resa nu med övernattning och bakspår och sedan kanske också brodd även om det ser ut att bli en mild vecka vädermässigt även i Norrland .

V75-6

Frågan är om inte detta är omgångens bästa lopp. Chitchat blir nog favorit men den går upp två klasser nu och helt annat motstånd än i klass 2. Men den ser ut att duga bra även här . Men Jerka Sting har också varit enormt bra och nu åker biken på igen. Någon sådan häst har inte Chitchat stött på i klass 2. Tvåhästarslås känns det som men också att det är ett väldigt tveksamt val spelvärdesmässigt .

V75-7

Detta borde stå mellan Jägersrbesökarna och främst Ferrari Sisu. Den var ju helt överlägsen senast den besökte Norrland och Bergsåker i december och inte värre emot nu. Blir det körning så kan både Utilion Face och Eddy West avsluta ruggigt fort. Passande distans nu för Pacific Face så den lär köras fram och ingen rolig häst att ha i dödens varvet kvar för den i spets. Så detta är ett rätt kul lopp trots allt att spekulera kring i veckan. Hade inte blivit besök från södra delarna troligen om vanlig gulddivision med 150 tkr och då hade det blivit ett trist lopp så kul att man delar ut en halv miljon till vinnaren även i ett lopp i februari.

Trevlig omgång att läsa på i veckan när det som vanligt i februari bara körs skräplopp resten av veckan förutom på onsdag när det ser ut att vara värt att läsa på lite också den här veckan till skillnad från Norgetravet förra onsdagen.

Du pratar ofta om även för oss småspelare som inte har obegränsad spelkassa.Hur stor eller liten får den va för dig när du nämner det här?
Trav-King är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat