Visa ett inlägg
Gammal 2023-03-30, 21:01   #24
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57054
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av KalleKlut Visa inlägg
Trodde inte att du var så inskränkt!
Vad har välfyllda breddlopp i Norrland kontra Jägersros dåliga hästunderlag på deras tävlingsdagar att göra?
Personligen föredrar jag tävlingar på Halmstad, Åby, Eskilstuna, Valla och Bergsåker om du nu undrade över det..
Jag blir bara så "förvånad" varje gång jag öppnar startlistan och inser att det är Jägersro som står som värd med 6 halvfulla lopp. Framförallt med tanke på det geografiska upptagningsområdet!
Jag är numera bara inskränkt när det gäller fotbollen och Malmö FF. Är väl 15 år sedan jag gick på trav på Jägersro så bryr mig mindre om det.

Men rätt sorgligt att se utvecklingen och att det där med ny modern bana verkar allt längre bort i tiden.

För 20 år sedan gick jag på hockey på Malmö Isstadion, på fotboll på Malmö stadion och på trav på Jägersro. 20 år senare har i princip inget hänt med Jägersro mer än att anläggningen blivit mer sliten . Hockeyn har flyttat till Malmö arena som många säger är Sveriges bästa arena för hockey och fotbollen till Eleda stadion som är en fantastisk fotbollsarena. Jag hade inte haft samma intresse och lagt en mindre förmögenhet på MFF om dom varit kvar på gamla Malmö Stadion.

Sporten håller högsta klass i stan . MFF återigen tippade att vinna allsvenskan, Redhawks kvar i SHL och jägersrotränade hästar har stora framgångar både på V75 och i de stora unghästloppen .

Varför har då utveckingen gått på så olika håll senaste 20 åren vad gäller anläggning och tävlingsschema på Jägersro jämfört med hockeyn och fotbollen i stan ?

Därför att travsporten är så fokuserad på bredden och att i princip inget ska förändras . Man kör på samma banor idag som för 20 år sedan och samtliga anläggningar har blivit 20 år äldre utan några moderniseringar . Givetvis inte huvudanledningen till att nästan ingen besöker dom längre men har definitivt betydelse. Tävlandet senaste 20 åren allt mer gått mot att alla banor ska köra större tävlingar vad gäller spelet. Man flyttar V75 dagar från Jägersro till Östersund . Storbanorna där befolkningsunderlaget finns kör mest delade publikfientliga v86 onsdagar . Det delas ut lika mycket prispengar när Vaggeryd eller Solänget har V64 dagar som på Jägersro eller Bergsåker . Nu blir det allt mer lopp dessutom där alla hästar som är med ska tjäna pengar.

I Norrland , även där tävlingsbanorna ligger oerhört tätt ska alla alltmer slitna anläggningar finnas kvar trots att behovet egentligen inte finns. För 20 år sedan hade dom fortfarande publik men även den borta. Samtidigt som alla framgångsrika lag i hockeyn där uppe flyttat från gamla ishallar till moderna arenor som lockar mycket mer åskådare än för 20 år sedan trots att alla matcher direktsänds i tv precis som alla travlopp.

Skulle kunna skriva mycket mer men räcker kanske så för att förklara varför mitt intresse för travet blir allt mindre.

Och det blev jackpott igen i Boden i kväll ser jag trots knökfulla lopp.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Efterhandaren (+5)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat