Visa ett inlägg
Gammal 2011-01-23, 18:45   #74
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2206
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av iCash Visa inlägg
Har man kommit så långt så att man A: Vinner i längden, så är man nog B: Så pass smart så att man stoppar undan eller återinvesterar pengarna i sig själv för framtiden.
Detta har jag poängterat i tidigare poster att man ska minimum tjäna det dubbla som man själv vill ta ut per månad.

Alltså, klarar du dig på 30k/mån så måste du minimum tjäna in 60k för att täcka upp för framtiden eller andra oförutsägbara händelser.

Även Boone nämnde i en post om att man måste se sitt spelande som ett företag och det är en väldigt bra beskrivande mening, bara du och du bara, ansvarar över ditt liv och vart du är på väg, så det är ens egna ansvar om vad man gör idag som återspeglar om vart man sitter om 40år.

Många tror att man slösar med deg bara för att man har, men tyvärr så vill mycket ha mer och jag personligen försöker leva snålare genom att jämföra priser, kvalitéer etc.
Ironskti att man snyltar på priset på en vinterjacka medan man kan trycka av 10k på ett spel utan problem..

Har jobbat i Norge i många år, så får min pension utbetalad av dem, något högre värde än den Svenska.
Skriver man sig på t.e.x Malta så slipper man även beskattningen på den då tiden kommer.
Strävar även efter andra ekonomiska intäkter genom att investera i lägenheter och har planer på att köpa en lägenhetsfastighet i framtiden, så nej, detta med att tjäna 15k/månad och anse sig "leva på spel" är att ljuga för sig själv, och vi vet väl alla hur Stu Ungar slutade sina dagar som
Fullt logiskt och jag är själv likadan. Har man levt en stor del av sitt liv på att jaga hundradelar på odds så smittar det av sig på resten. Jag köper det jag vill ha men till lägsta möjliga pris. Det har ingenting med snålhet att göra.

Lika otänkbart som det är att spela till 2.10, när jag vet att det finns 2.20 på annat håll, är det att betala mer än nödvändigt för varor och tjänster.

Har ÖoB extrapris på skithuspapper så fyller jag bilen och lagrar i garaget. Både praktiskt att ha hemma så man klarar sig ett tag plus den ekonomiska biten. I veckan köpte jag makrill i tomatsås på ICA. 24:90 i stället för 31:90 så det blev 30 st 3-pack och 210 spänn i förtjänst. Klarar man sig ett år och jag äter inte mer för att det finns hemma.

Andra springer ner till närbutiken så fort något tar slut och betalar vad det kostar plus besväret. Alla är vi olika och det kanske är tur.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat