Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   En titt på svensk spelindustri sedan 1 januari 2019 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/35363-en-titt-pa-svensk-spelindustri-sedan-1-januari-2019-a/)

Lazlo 2019-03-26 10:00

En titt på svensk spelindustri sedan 1 januari 2019
 
Sedan årsskiftet har den svenska spelbranschen förändrats i grunden. Monopolet är avskaffat och spellicensen införd. Frågan är bara hur det har gått hittills, så här några månader in på det nya året?

Hela 72 licensierade bolag

För närvarande har, enligt spelinspektionen, 72 bolag beviljats licens för verksamhet i Sverige och det har i ärlighetens namn gått både snabbt och smidigt att etablera, även om det kringgärdats med rubriker om för mycket aggressiv reklam, är reglerna rätt så tydliga. Enligt Anders Sims som är kommunikationschef på Spelinspektionen kan de bolag som inte lever upp till de nya kraven förlora sin licens. Hittills har vissa bolag fått varningar av spelinspektionen. Varningssystemet ska bli intressant att följa eftersom det undan för undan kommer sättas en praxis för vad som är rimligt eller inte.

Spelpaus

Över 20 000 svenskar har anmält sig till självavstängningsfunktionen Spelpaus, vilket ska vara en trygghetsåtgärd för konsumenten och där det åligger spelbolagen att hålla koll på att aldrig erbjuda spelpaus-registrerade möjlighet till spel. Ett par månader in med den nya gällande spellagen visar det sig dock att en del bolag har haft svårt att hålla sig till de nya reglerna, en problematik som civilminister Ardalan Shekarabis lägger högst upp på agendan vid sina möten med samtliga licenserade bolag. Från myndighetshåll kommer man garanterat att följa detta med lupp.

Nya möjligheter

Den nya spellagen har resulterat i nya kreativa lösningar och nya möjligheter för konsumenterna, då reglerna om vad spelbolagen får erbjuda skapar en tydlighet och en säkerhet som kanske inte funnits på samma sätt tidigare. Innovativa lösningar dyker upp titt som tätt och möjligheten att kunna få tillgång till en produkt utan krav på registrering är en välkommen lösning bland de tidspressade konsumenterna. Nyskapande bolag som lyssnar på kundernas behov är dem som är här för att stanna. Det ledande No Account Casino med spellicens från Sverige var först ut med att minska avståndet mellan kund och produkt genom att helt enkelt ta bort registreringsmomentet. Idag har de flesta bolag hoppat på tåget. Konsumenterna har varken tid eller lust att ägna åt registrering utan söker helst de varumärken som har lägst trösklar för att börja spela, men också hög säkerhet. Bolag med spellicens har alla förutsättningar rent säkerhetsmässigt att låta sina kunder spela utan att registrera ett konto.

Ny bonusstruktur

Efter den 1 januari har vi sett en ökning av en ny bonusstruktur, eftersom spellagen reglerar vilken typ av bonus som spelbolagen får erbjuda. Free Spins är det som många bolag erbjuder och som fortfarande lockar de flesta spelare, ett bonusalternativ som än så länge tillåts av spellagen. Andra attraktiva ”erbjudanden” som marknadsförs är snabba registreringar och uttag.

Redan etablerade spelbolag sköter sig bäst

Hittills är det sedan länge de etablerade spelbolagen utanför Sverige som sköter sig bäst även nu när de fått licens i Sverige. Kanske ingen skräll, då de sedan flera år tillbaka själva tvingats sätta självreglerande ramverk för att konsumenterna ska känna sig säkra i en miljö där det knappt funnits någon laglig reglering.

Bättre för konsumenterna

Räkna med att utvecklingen av bättre spel fortsätter såväl som tjänster som stärker spelens erbjudande såsom nya betalformer, spel utan krav på registrering och så vidare. En ny och tydligare struktur i form av en lag och en licens gynnar spelbranschen såväl som dess konsumenter, särskilt när det gäller tydlighet kring free spins, bonusar och vinster. Ett ramverk för trygghet hos konsument, men även för spelbolagen själva som nu konkurrerar på lika villkor.

Ha en härlig tisdag! :cheers:Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved