![]() |
Så enkelt var det inte. Efter en påstötning i början på September så dök Yoghurten upp först 22/9. http://www.clicksmilies.com/s1106/tr...smiley-066.gif
Tog väl 14 dagar så var hyllan rensad. Jag var väl bunkrad så ingen hets i början. Men i förra veckan fick jag tag på en snubbe i kylrummet och påtalade vad som saknades och om det var beställt. Jo då och för ett tag sen..men nu börjar kylskåpet eka så jag fick slänga i väg ett mail till Färskvaruchefen. Citat:
|
Citat:
http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gifhttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...zSnxyKW9jK9JyQ http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif |
Wagner får mig att tänka på den här gamla tråden:
http://www.whoa.nu/forum/ovrigt/blandat/564429/1.aspx :) |
Citat:
* Pistagenötterna kostar närmare 300 spänn kilot (23:90 för 80 gram om jag minns rätt) så det är inte av snålhet jag väljer den där muslin. Testa en annan sort som kosta 3 ggr så mycket men den åkte i soporna direkt. :thumbdown: |
Nu ska vi laga kyckling. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif
Strimla kycklingfilén. Inget skit, köp kronfågel eller likvärdigt. Två tuggor per bit är lagom. Skicka ner i en fryspåse med sambal oelek. Jag kör med Lucullus så varför chansa. 2 rejäla teskedar till 400 gram kyckling kan ses som ett riktmärke. Så lite vetemjöl, 2 matskedar kanske. Till slut skalade sesamfrön. Skaka påsen så det blandas ihop. Fram med stekpannan. Stek i rikligt med smör och en gnutta olja. Lägg upp på hushållspapper eftersom bitarna blir klara, inte smockfull stekpanna med andra ord. Servera med tillbehör efter tycke och smak. Ris, sås, ja ni fattar. Bon Appétit. :hattenav: Kvällen rundas av med te, mandelskorpa och > http://www.lindt.com/fileadmin/lindt...0mm_detail.png |
Lågtempad lammstek med vitlök, timjan, rosmarin, och citron. Detta serverades med svartvinbärs-sky, potatisterrin, vitlökssmör och haricot verts och rödlök som jag smörslungade och sedan brässerade klara med rödvin.
|
Nyplockade trattkantareller stekta i rikligt med smör rakt på toasten i morse tillsammans med lite kolsvart Zoegas Intenzo & en perfekt mogen mandarin som finish..Mmmmmmm i dag är jag stark :yes:
|
Här händer det inte mycket. Ska återkomma med ett tips när det blir säsong för vattenmelon. Ett oväntat möte som klickar fantastiskt. Men det går inte med vilken melon som helst så jag återkommer.
Till dess får ni hålla till godo med mitt senaste livselixir på glassfronten. http://www.orebroguiden.com/wp-conte...okladfudge.jpg Nu har ju Bigpack ingenting med glass att göra. Men 2-liter väger bara 900 gram. 1 liter Häagen-Dazs 860 gram som jämförelse. Så det är mycket luft i, den så kallade, glassen. Nu är knappast luften det värsta i paketet och själv skulle jag föredra 100 % luft framför det andra. |
Nu har vattenmelonen dykt upp. 2 miljoner träffar på google så inget jag kommit på själv direkt. Däremot åt jag det för första gången i höstas när det vankades all inclusive på Kreta-semestern. :)
Fetasallad har väl alla ätit. Men tomat och gurka ledsnar man rätt snabbt på. Så till receptet då, eller vad det ska kallas? Enkelt hur som helst och ju varmare väder desto bättre smakar det. Receptet var det ja.. + http://static.caloriecount.about.com...eta-130939.jpg Lite sallad för tuggmotståndet och något gott bröd kompletterar. Grekerna själva äter varken Icas feta eller Fontana så då gör inte vi det heller. Viktigast är dock vattenmelonen för det funkar inte alls med andra sorter. Det är något med sältan i osten som gifter sig med just den melonen. Ska äta det själv till lunch i morgon. Kommer säkert inte smaka lika bra som sist, då skyller vi på värmen. :D |
Idag blev det två paket Halloumi, smalskivat och stekt i jordnötsolja, till det blev det ris med ärtor med en klick saffransfraische på sidan och lite stekt sparris.
Blev något pissöl som dryck dock. |
Är alla riktiga gourmetnissar :)
Under stenhårda träningstider så lyder en enkel, god (den började man gilla efter ett par hundra burkar) och nyttig middag. 250g eller nya kesella 500g kvarg 1%. Fast jag väljer hellre 250g och icas, den är mycket mer mjuk i konsistensen än arlas. Värm lite bär (blåbär, hallon mango) skiva ner en banan, och i med lite cashewnötter. Simsalabim, ett ordentligt proteinmål med låg kcal, lite kolisar i bananen, och bra vitaminer i bären och fina fetter från nötterna :) Tar inte mer än nån minut, och är billigt och nyttigt. :) Vi kanske ska starta en tråd om nyttigheter oxå? |
Vet inte när vattenmelon och fetaost kvalade in som gourmetmat. :)
Men ni ska få en enkel macka som täcker det mesta kroppen behöver. Vasa sport/havreknäcke med messmör och skivad banan. Klart. Har man för vana att supa en vecka i sträck ska man åtminstone försöka få i sig ett par sådana om dan. Ger man dessutom fan i brännvinet så blir kropp och själ ännu gladare. :D |
I dag anlände ett litet nätt paket till Floravägen med omnejd, innehållande det enda man behöver för att överleva en intensiv grill period...:yes:
http://img217.imageshack.us/img217/7...0430wa0000.jpg Dessa härligheter tillsammans med en rejäl köttbit & ett par hundra Hogisar bräcker en big ticket alla dar i veckan :thumbup: |
Citat:
http://www.albundy.net/temp/401.jpg |
Citat:
Bra kött äts bara med lite grönt till. Inte mer inte mindre |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved