Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Offtopic (https://www.sharps.se/forums/offtopic/)
-   -   Gourmand eller ungkarl? (https://www.sharps.se/forums/offtopic/6386-gourmand-eller-ungkarl/)

Wagner 2012-08-13 19:41

Då ska vi ta och reda ut det härmed "glass" och glass.

Citat:

Carte d‘Or är vår lyxigaste glass med högst kvalitet, tillverkad av de absolut bästa ingredienserna.
Låter ju bra. :rolleyes: http://gb.se/wp-content/uploads/2011...a_-250x257.png

Ingredienser
Skummjölk, socker, glukos-fruktossirap, vegetabiliskt fett, vatten, vasslepulver, glukossirap, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl, karragenan), vaniljstångbitar, färgämne (betakaroten), naturligt extrakt av vanilj från Madagaskar, naturlig arom.
Volym/Vikt: 1 L / 500 g



http://2.bp.blogspot.com/_KcCtCfL1J0...0_82922308.jpgIngredienser: Färsk grädde (39%!) skummjölk, sockerlösning, äggula, arom: vanilj, socker. Volym/Vikt: 500 ML / 430 g

Två saker utmärker sig. Det är nästan lika mycket glass i förpackningen på 500 ML som den ovan på 1000 ML. 430 vs 500 gram. Skillnaden? Luft. Och nu menar jag luft bokstavligen. Plus lite andra snaskigheter som lyxglassen med högst kvalitet, tillverkad av de absolut bästa ingredienserna håller sig med. Grädde hör dock inte dit.

Nu när ni vet vad som gäller behövs en riktig skopa. Ser ut så här. http://www.oana.nu/images/65202.jpg

En vanlig matsked böjer sig som ett grässtrå och även skopor typ denna kommer gå av förr eller senare. http://www.oana.nu/images/FI-2007110000.ashx.jpg

Ni som tycker smaken kvittar och föredrar lättskopad glass, mest på grund av luften, kan givetvis fortsätta som förut. :hattenav:

Donald 2012-08-13 20:12

Ska det vara svensk glass så är det Sia eller Lejonet och Björnen som gäller. Innehåller dock inte så fina ingredienser som Häagen-Dazs :(

http://www.siaglass.se/cms/images/pr...40-250x300.jpg http://www.lejonetochbjornen.se/imag...enskvanilj.jpg

Vågar man gå in och titta vad Ben & Jerrys är gjort utav? :)

RobinD 2012-08-13 20:17

SIA är ett bra budgetval, saxat från hemsidan: " I vår gräddglass kan Du alltid lita på att det finns färsk vispgrädde med en fetthalt på minst 36%."

Dock så vispar de in en del luft så du får ut ca 750g av deras 1,5liters glass.

Wagner 2012-08-13 20:50

Citat:

Ursprungligen postat av Donald (Inlägg 196551)
Ska det vara svensk glass så är det Sia eller Lejonet och Björnen som gäller. Innehåller dock inte så fina ingredienser som Häagen-Dazs :(


Vågar man gå in och titta vad Ben & Jerrys är gjort utav? :)

Grädden är utbytt mot socker. :) Men så är det med italiensk glass.

Italiensk vanilj
Innehåll: Mjölk, socker, smör, glukossirap, skummjölkspulver, äggula, vaniljkärnor, Bourbonvanilj. Emulgeringsmedel: Mono- och Diglycerider av fettsyror. Stabiliseringsmedel: Guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, karragenan. Näringsvärde/100g: Protein: 5 g, Fett: 10 g, Kolhydrat: 19 g. Energivärde/100g: 199 kcal, 833 kJ.

Wagner 2012-08-13 20:57

Ben & Jerrys är mer godis än glass. Räcker bra med vanilj så fixar man resten själv.

http://shootmealready.blogg.se/image...0_77143943.jpg med lite hyvlad http://www.lindtusa.com/common/image...1875_large.png

Så enkelt och så gott. Bättre än sex och räcker ungefär lika länge. :evilgrin39:

Funkar också. http://se-img2.ciao.com/ise/images/p...d--1049827.jpg

eddieh 2012-08-13 23:01

Jag vet att herr Wagner kommer fnysa åt det här, men jag gillar verkligen Lidl's eget "lyxmärke".

http://www.lidl.com.cy/static_conten...21466_04_b.jpg

De godaste sorterna är choklad och (jordgubb, ej med på bild). Kila till närmsta nazze-bod och prova, grymt gott. :)

Donald 2012-08-13 23:10

Känns ju halvkul att kolla på Lejonet och Björnens sortiment och se att många "fancy" sorter har vatten som förstaingrediens :)

Wagner 2012-08-13 23:54

Citat:

Ursprungligen postat av eddieh (Inlägg 196576)
Jag vet att herr Wagner kommer fnysa åt det här, men jag gillar verkligen Lidl's eget "lyxmärke".



De godaste sorterna är choklad och (jordgubb, ej med på bild). Kila till närmsta nazze-bod och prova, grymt gott. :)

Jag fnyser inte osmakat. :)

Finns billigare glass som är helt okey. En del Kina-krogar kan ha hygglig glass och dom har garanterat inte spenderat hela budgetöverskottet på den biten.

Det är den där lösfrysta sörjan som skummar i käften som är vidrigast. :cry:

Nu när Donald nämnde vatten så måste jag spinna vidare på Yoghurten jag plussa för. https://www.sharps.se/forums/193803-post49.html

Den vätskar sig något otroligt, förmodligen ett sätt att hålla nere priset, andra kör ju med luft. Men det går att lösa. Man öppnar burken ett dygn innan man behöver och gräver ett par hål med en sked. Sen är det bara att hälla av ett par gånger per dygn. Det som är kvar blir fast och fint ungefär som creme fresh. Den grekiska, innan dom förstörde den, vätska också till sig lite grann. Men det rörde man bara ihop med resten så blev det perfekt. Funkar alltså inte med den här sorten. Men så kostar den bara en tredjedel så mycket.

Skulle tippa på att det blir uppåt 2 dl vätska att slå bort och det är ju rätt mycket på ett kilo. För skojs skull håller jag på att spar överflödet från en hink, återkommer i slutet på veckan med mer exakta siffror. Men nu äter vi.

Mät upp 200 gram, typ, från den väl avrunna Yoghurten. Till det frysta hallon och blåbär, jordgubbe slinker också med. Häll upp bara ett par minuter innan så dom inte tinar för mycket. Jordgubben får delas ett par gånger. En matsked krossat linfrö strör man över det vita. Till slut ett gäng russin. Inget man bara tar ur asken utan dom hälls ut på en tallrik så att dom får torka och bli lite hårda och småsega. Minst en vecka behöver dom ligga och torka till sig så man får ha lite framförhållning.

Lite av Icas kärnfria minivattenmelon gifter sig bra med det hela. Kaffe/te och mackor efter tycke och smak. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-001.gif

Om ni gjort allting rätt så ska ni efter avslutat värv le lyckligt för er själv vid köksbordet och allvarligt överväga frukost 3 ggr om dan.

Khan 2012-08-14 01:23

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 196545)
Häagen-Dasz

Efter mitt uppvaknande i och med margarin-affären här på forumet så måste jag naturligtvis ge denna glass ett försök. Jag undrar om inte det är den som får bestämma huruvida jag kommer införskaffa en köttkvarn eller om jag rentav blir en del av den gröna vågen.

Tack Wagner för inspirationen!

Wagner 2012-08-22 13:47

Ta 2 betala för 1 den här veckan på ICA. http://www.lindt.com/fileadmin/lindt...excellence.png

Dom titta lite när jag la upp 40 kakor på bandet. Men vem bryr sig nu klarar man sig ett år, kanske! :popcorn:

10:95 st och det får ni inte ens marabous "choklad" för. Smaken man gärna glömmer. http://mydaays.blogg.se/images/2009/...0_59041488.jpg

Wagner 2012-08-31 19:37

Spinner vidare på glassen och den eddieh plussa för. Mest luft som jag trodde. :)

Häagen-Dazs innehåller 86 % glass då volym är omräknat till vikt. Lidl 55 %. :whistling:

Men dom är ändå inte värst. Coop, vem annars, är klassens värsting med 53 procent luft. H-D innehåller 14 % luft och resten pendlar mellan 45 och 53 procent. Vad mer behöver sägas?

Hela listan. http://www.testfakta.se/Mediaarkiv/D...INARY/6262.pdf

Ett citat från Råd & Rön.
Citat:

När resultaten från publikens protokoll har körts i datorn visar det sig att Lidls glass Eisstern fått flest topplaceringar. Vi är helt enkelt vana vid industriglass med en rad tillsatser som emulgeringsmedel och "naturlig arom", ett annat ord för konstgjord vanilj.
Fast det går att träna bort. Jag har också varit barn och tyckte alla annat än marabou smaka skit. Lösfryst "glass" har också slunkit ner i min mage som inte visste bättre. Men nu är jag förlåten och försonad med min kropp. http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-024.gif

Donald 2012-08-31 20:12

Wagner, vilken är den godaste Lindtkakan?

Wagner 2012-08-31 20:32

Citat:

Ursprungligen postat av Donald (Inlägg 199668)
Wagner, vilken är den godaste Lindtkakan?

Jag äter nästan bara av den vanliga 70-procentaren. Minten har jag bara till att hyvla över glassen, funkar att hyvla utan mint också.


Lindt Creation 70% "Mint Ett hölje av kraftig mörk choklad med 70% kakao omsluter en krämig vit chokladtryffel toppad av en mintcoulis." är heller inte så dum. Fast jag gör en egen variant nu. :)

Mazarinbotten med ett lika tjockt lager chokladtryffel - gjord på bas-chokladen. På det lägger man på ett lager utkavlad marsipan. Låt det stelna i kylskåp, skär upp i bitar och stoppa i frysen. :popcorn:

hardballs 2012-09-25 19:19

Det blev världens godaste spagetti med köttfärssås. Tyvärr ingen bild. Kanske nästa gång jag tillagar nåt. Ser inte mig som nybörjare i köket men har mycket att lära. Behöver utöka mitt "receptförråd" dock. Kryddar alltid efter känsla. Tillbaka till maten

De vanliga ingredienserna:
köttfärs(nöt)
hackad lök
(fin)krossad tomat
och massor av kryddor

självklart måste man smaka av om allt sitter emellanåt.
Om ni gillar stark mat så släng i lite tabasco oxå... mums!


Favoriter i repris är:

Ris och kyckling
kycklingpasta
tonfisksallad
kycklingsallad

m.m.

martinsson 2012-09-25 19:28

http://www.onfos.de/media/catalog/pr...5360015698.jpg

Provat denna Wagner? Billig och riktigt god.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved