Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Offtopic (https://www.sharps.se/forums/offtopic/)
-   -   Gourmand eller ungkarl? (https://www.sharps.se/forums/offtopic/6386-gourmand-eller-ungkarl/)

Lemasive 2012-09-25 19:33

Citat:

Ursprungligen postat av hardballs (Inlägg 204288)
Det blev världens godaste spagetti med köttfärssås. Tyvärr ingen bild. Kanske nästa gång jag tillagar nåt. Ser inte mig som nybörjare i köket men har mycket att lära. Behöver utöka mitt "receptförråd" dock. Kryddar alltid efter känsla. Tillbaka till maten

De vanliga ingredienserna:
köttfärs(nöt)
hackad lök
(fin)krossad tomat
och massor av kryddor

självklart måste man smaka av om allt sitter emellanåt.
Om ni gillar stark mat så släng i lite tabasco oxå... mums!


Favoriter i repris är:

Ris och kyckling
kycklingpasta
tonfisksallad
kycklingsallad

m.m.

wts

Tomatpuré
Hela tomater
20% färs
Rödlök
Ketchup(Heinz)
Oregano
Salt
Svartpeppar
En slurk 40% grädde
Beroende på storlek hel eller halv buljongtärning.
Tillagas på max trean eller motsvarande.

Lemasive 2012-09-25 19:35

Vill ge dessa chips en liten knuff.

http://jonssonschips.se/

För er som inte känner för att vräka i er chips och ändå få mycket smak och kvalitet är dessa underbara. Jag föredrar svampsmaken och priset brukar bara vara runt 26kr för 150g.

Wagner 2012-09-25 19:49

Spoiler:
Citat:

Ursprungligen postat av hardballs (Inlägg 204288)
Det blev världens godaste spagetti med köttfärssås. Tyvärr ingen bild. Kanske nästa gång jag tillagar nåt. Ser inte mig som nybörjare i köket men har mycket att lära. Behöver utöka mitt "receptförråd" dock. Kryddar alltid efter känsla. Tillbaka till maten

De vanliga ingredienserna:
köttfärs(nöt)
hackad lök
(fin)krossad tomat
och massor av kryddor

självklart måste man smaka av om allt sitter emellanåt.
Om ni gillar stark mat så släng i lite tabasco oxå... mums!


Favoriter i repris är:

Ris och kyckling
kycklingpasta
tonfisksallad
kycklingsallad

m.m.



Gick det bra med malningen? http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif https://www.sharps.se/forums/193945-post51.html

Tårtan har jag inte testat. Men gifter den sig med glass är jag inte främmande för ett försök. :)

Var tvungen att kolla upp den. "Chokladbotten med en gyllene kräm, insvept i chokladtryffel, dekorerad med grön mandel."

Det där gyllene kräm lät lite diffust. :whistling:

Zimond 2012-09-25 21:18

I december blir det ett efterlängtat besök på Noma i Köpenhamn.

Wagner 2012-09-25 22:07

Citat:

MENY
20 portioner - lunch och middag

Aptitretare

Potatis och sniglar

Kokta bondbönor och örter stranden

Bär och gurka

Brun krabba
äggula och örter

Blomkål och tall
Cream och pepparrot

Gös och kål
Verbena och dill

Hönan och ägget

Bräss och bitter greener
Rotselleri och svamp

Blåbär och myror

"Gammel Dansk"

Behandlar

Meny DKK 1.500, inklusive 25% moms

Vin parkoppling DKK 950 inklusive 25% moms

Juice menyn DKK 550 inklusive 25% moms
Här får du menyn. :hattenav:

Jag brukar bara palla med 18 på lunchen så det får vara för mig. :lol:

hardballs 2012-09-26 12:09

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 204296)

Gick det bra med malningen? http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif https://www.sharps.se/forums/193945-post51.html

Tårtan har jag inte testat. Men gifter den sig med glass är jag inte främmande för ett försök. :)

Var tvungen att kolla upp den. "Chokladbotten med en gyllene kräm, insvept i chokladtryffel, dekorerad med grön mandel."

Det där gyllene kräm lät lite diffust. :whistling:

Min morsa brukade mala kött, fast det vara kanske på 90-talet. Inte sett av den där mekaniska saken på ett tag. Och jag har varken familj eller utrymme för att äga en sådan maskin :) 500g räcker till 3-6 måltider för egen del.

Såg ett program på svt förut som gick in på mat med mera. Och det gäller väl att ha ett öga för köttet för att avgöra om det är bra eller dåligt, om man ska ta hem det eller välja annat. Minns inte namnet på programmet, men Henrik Schyffert var med.

Shell Peppe 2012-09-26 12:25

Var det detta eminenta program månntro?

http://www.youtube.com/watch?v=HHkb-fmNx9g

Wagner 2012-09-26 13:19

Citat:

Ursprungligen postat av Shell Peppe (Inlägg 204373)
Var det detta eminenta program månntro?




Ja den var bra, men knappast det han syftade på. :D


http://www.youtube.com/watch?v=De96FYBHCXs

hardballs 2012-09-26 14:20

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 204385)
[/SPOILER]

Ja den var bra, men knappast det han syftade på. :D


http://www.youtube.com/watch?v=De96FYBHCXs

Landet brunsås! Så hette det.

RobinD 2012-09-28 21:09

Jag kan verkligen rekommendera morotsbrödet i boken som avhandlar LCHQ frukost av Pauluns (paret och inte enbart Fredrik).

Dinkelmjöl, riven morot, vetekross, havrekross, linfrön, honung, olja, salt, jäst och vatten är allt du behöver.

Ni som snackar om lingongrova etc, gör om gör rätt!

joemag 2012-09-30 10:49

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 204920)
Jag kan verkligen rekommendera morotsbrödet i boken som avhandlar LCHQ frukost av Pauluns (paret och inte enbart Fredrik).

Dinkelmjöl, riven morot, vetekross, havrekross, linfrön, honung, olja, salt, jäst och vatten är allt du behöver.

Ni som snackar om lingongrova etc, gör om gör rätt!

Kan du inte lägga in hela receptet så man får försöka själv?

Donald 2012-09-30 11:14

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 204920)
Ni som snackar om lingongrova etc, gör om gör rätt!

Fast jag är knappast någon gourmand. En standardmåltid för mig är 350g köttfärs, ketchup och 200 g färsk pasta från Felix. Smaklökarna är helt fuckade :)

RobinD 2012-09-30 11:50

Citat:

Ursprungligen postat av joemag (Inlägg 205218)
Kan du inte lägga in hela receptet så man får försöka själv?

Ska se om jag minns, redigerar vid behov när jag kommer hem.

25 g jäst
2.5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl havrekross
2 dl vetekross
0.75 dl neutral olja
3 dl grovriven morot
0.5 dl krossat linfrö
10 dl dinkelmjöl

Värm vatten till 37 grader och lös jästen. Blanda salt, morot, kross och linfrön och honung. Rör sen ut olja och dinkelmjöl om vartannat, degen är lite kladdig och det är ok.

Jäs under bakduk 30 min, baka ut på lätt mjölat bord och dela i 4 lika delar. Dela de fyra delarna i lagom stora frallor och placera på plåt. Jäs i 30 minuter till under duk. Grädda på 200-225 grader i 10-12 minuter.

hardballs 2012-10-08 18:38

Kan nån förklara vad det är för grej med potatis?

Fast kontra mjölig potatis och när man ska använda respektive. :hattenav:

Lemasive 2012-10-08 18:42

Citat:

Ursprungligen postat av hardballs (Inlägg 206828)
Kan nån förklara vad det är för grej med potatis?

Fast kontra mjölig potatis och när man ska använda respektive. :hattenav:


Mjölig för mos eller puré, fast för allt annat.
Mjölig kan även användas för pommes.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved