![]() |
Citat:
Tomatpuré Hela tomater 20% färs Rödlök Ketchup(Heinz) Oregano Salt Svartpeppar En slurk 40% grädde Beroende på storlek hel eller halv buljongtärning. Tillagas på max trean eller motsvarande. |
Vill ge dessa chips en liten knuff.
http://jonssonschips.se/ För er som inte känner för att vräka i er chips och ändå få mycket smak och kvalitet är dessa underbara. Jag föredrar svampsmaken och priset brukar bara vara runt 26kr för 150g. |
Spoiler:
Gick det bra med malningen? http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif https://www.sharps.se/forums/193945-post51.html Tårtan har jag inte testat. Men gifter den sig med glass är jag inte främmande för ett försök. :) Var tvungen att kolla upp den. "Chokladbotten med en gyllene kräm, insvept i chokladtryffel, dekorerad med grön mandel." Det där gyllene kräm lät lite diffust. :whistling: |
I december blir det ett efterlängtat besök på Noma i Köpenhamn.
|
Citat:
Jag brukar bara palla med 18 på lunchen så det får vara för mig. :lol: |
Citat:
Såg ett program på svt förut som gick in på mat med mera. Och det gäller väl att ha ett öga för köttet för att avgöra om det är bra eller dåligt, om man ska ta hem det eller välja annat. Minns inte namnet på programmet, men Henrik Schyffert var med. |
|
Citat:
Ja den var bra, men knappast det han syftade på. :D http://www.youtube.com/watch?v=De96FYBHCXs |
Citat:
|
Jag kan verkligen rekommendera morotsbrödet i boken som avhandlar LCHQ frukost av Pauluns (paret och inte enbart Fredrik).
Dinkelmjöl, riven morot, vetekross, havrekross, linfrön, honung, olja, salt, jäst och vatten är allt du behöver. Ni som snackar om lingongrova etc, gör om gör rätt! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
25 g jäst 2.5 dl vatten 1 tsk salt 1 msk honung 1 dl havrekross 2 dl vetekross 0.75 dl neutral olja 3 dl grovriven morot 0.5 dl krossat linfrö 10 dl dinkelmjöl Värm vatten till 37 grader och lös jästen. Blanda salt, morot, kross och linfrön och honung. Rör sen ut olja och dinkelmjöl om vartannat, degen är lite kladdig och det är ok. Jäs under bakduk 30 min, baka ut på lätt mjölat bord och dela i 4 lika delar. Dela de fyra delarna i lagom stora frallor och placera på plåt. Jäs i 30 minuter till under duk. Grädda på 200-225 grader i 10-12 minuter. |
Kan nån förklara vad det är för grej med potatis?
Fast kontra mjölig potatis och när man ska använda respektive. :hattenav: |
Citat:
Mjölig för mos eller puré, fast för allt annat. Mjölig kan även användas för pommes. |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved