Visa ett inlägg
Gammal 2012-03-12, 22:06   #1
Vurpan
 
Vurpans avatar
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 543
Sharp$: 2511


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Vurpans Underdogs 2012


Tjena!!

Över/under spelen är ett avslutat kapitel. Nådde plus vilket var mitt mål även om jag droppade en hel del(från runt 50u + till 20+) men det gav inte tillräckligt mycket. Framför allt tyckte jag att det var ganska tråkigt. Att varje morgon kolla alla matcher i de normala ligorna för att se om det fanns några spel var tråkigt och att inte "behöva" motivera spelen gjorde inte saken bättre. Jag gick då enbart på statistik för respektive lag och lade egentligen inte in några som helst egna tankar eller funderingar.

Då kom jag att tänka på Hultas tråd om Underdogs inom NHL som han hade för någon säsong sedan. Hur man genom att sätta spel till högre odds kan ha en lägre hitrate men samtidigt tjäna pengar. Upsets händer ju dagligen i NHL, det vet ju alla som spelat på det. Om man då kunde hitta dom här guldkornen så borde det gå att tjäna en hacka. Läste runt lite mer och hittade en ganska intressant poäng som wunderdog skriver om:

"Historically, the point-spread matters in the NFL only about 16% of the time. In other words, 84% of the time, the team that covers the spread also wins."

Alltså kan man få ett stort värde genom att spela Moneyline på de underdogs som man tror har en bättre chans att vinna än vad oddsen visar.

Detta ska jag nu försöka tillämpa i de flesta sporterna, NHL, NBA, NCAAB, NFL, MLB och även fotboll.

Jag kommer i denna dagbok alltså att spela underdogs(minimum odds 2.xx) moneyline. Inte med linor eller handikapp utan straight up

Det jag kommer leta efter är situationer där jag anser att Underdogen har större chans att vinna än vad oddsen visar. Eller spel där jag anser att Underdogen egentligen inte borde va underdog utan favorit.

Har börjat lite smått som ni ser på mitt sheet men testet är bara i sin linda.

Jag hoppas ni förstår att detta är ett test och jag råder er att inte rygga mina spel blint(eller i huvudtaget) innan ni själva har tittat på matchen i fråga och fått en egen uppfattning.

Eftersom spelen här kommer baseras på statistik och mina egna tankar så ska jag försöka att motivera varje spel så gott det går. Jag ser gärna att det blir en diskussion här inne eller om ni har något matnyttigt angående underdogs som ni vill dela med er av.

Fan va långt det blev nu

/ Vurpan
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
marling (+1), Shell Peppe (+5), NiLu (+5), muraren (+5)
Vurpan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat