Ämne: Skattesmäll!
Visa ett inlägg
Gammal 2010-03-02, 15:30   #25
Nian
 
Nians avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Hemma
Inlägg: 211
Sharp$: 1094
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viktor Visa inlägg
Syreatom:
Precis som Exakte förklarar det...

Problematiken ligger ju lite i att det inte finns några prejudicerande fall i ämnet, Lagarna står skrivna men de är knappt skatteverket vet hur de ska tolka lagarna, de går dock ändå att åka dit om man bryter mot lagarna.

Det jag tycker är viktigt är att man är medveten om hur regelsystemet ser ut så man inte spelar på tex sportingbet i tron om att vinsterna är skattefria för att sen åka dit retroaktivt om 3-4 år om skatteverket bestämmer sig för att jaga småskurkar...

Personligen tror jag inte neteller/moneybookers vägen är speciellt "skattefri" då skatteverket förmodligen inte skulle ha några problem med att få ut information angående svenskars kassaflöden där om de bestämmer sig för att granska någons affärer.
MB är väl vad jag vet en bank eller liknande och skulle därmed ha lättare för att släppa in Skatteverket, Neteller är väl inte direkt en bank och jag tror att det ska mycket till innan dom släpper in Skatteverket, då ska vi nog snacka om betydligt större summor än vad dom på detta forumet gör sig.

Detta måste ju vara lite som med bredbandsbolagen efter Ipred, företag som Neteller skulle ju förlora fruktansvärt mycket kunder om man började släppa in olika länders Skatteverk för minsta lilla.

Skulle ett fall dras till tingsrätt för skattesmitning eller liknande tror jag att vi skulle få ett utveckling likt den efter Ipred som i slutändan skulle gynna oss som förflyttar pengar mellan bolagen.
Nian är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat