Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-24, 20:51   #2
BroderH
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5587


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Börjar med att analysera AFC East. Blev lite långt skrivet första gången, får se om jag lyckas hålla ut och skriva lika långt om alla lag....Välkomna att kommentera!

AFC East

New England Patriots 14 – 2
Miami Dolphins 9 – 7
New York Jets 4 – 12
Buffalo Bills 2 – 14


En väldigt ojämn division där Patriots vunnit 10 av de senaste 11 åren. Inte mycket talar för att det blir annorlunda i år. New England är det klart bästa laget i divisionen och det skulle vara en stor skräll om man inte defilerade hem den i år också.

New England Patriots offense ser som vanligt starka ut. Tom Brady börjar bli till åren men han är fortfarande en av ligans absolut bästa quarterbacks. Ifjol hade han många nya receivers och passningsspelet klickade inte till 100%. I år är de flesta tillbaka och jag räknar med att få ett betydligt skarpare passningsspel i år från New England. Rob Gronkowski var skadedrabbad ifjol och har även haft problem under försäsongen, men rapporteras vara tillgänglig till week 1. Det betyder oerhört mycket för New Englands offense. Som runnings backs återkommer Ridley och Vereen vilka gjorde det bra ifjol. Hela starting offense line beräknas också vara tillbaka vilket också är positiv då de är samspelta. Defense hade inga höjdarsiffror ifjol. I år har man gjort en riktigt intressant värvning i Darrelle Revis som är en av ligans absolut bästa cornerbacks. Det finns dock frågetecken både för D-line och linebackers, men totalt sett tycker jag ändå att Patriots defense håller god klass. Jag räknar med att vi får se Patriots i AFC Championship game även i år.

Miami Dolphins tror jag tar ett steg framåt under den kommande säsongen och slutar med winning record (9-7) för första gången sedan 2008. En stor anledning till det är nya offensive coordinator Bill Lazor som har fin historik för att utveckla quarterbacks. Ifjol jobbade han för Philadelphia Eagles där Nick Foles fick ett genombrott. Miamis QB Ryan Tannehill påbörjar sitt tredje år som NFL-QB och det är lite av nu eller aldrig-säsong för honom. Samarbetet med Lazor har i alla fall sett bra ut under preseason och Tannehill har sett het ut. Han har åtminstone bra förutsättningar med stjärnan Mike Wallace som WR och nyttige Charles Clay som Tight End. Man har också förstärkt sitt springspel med Knoshown Moreno från Denver, även om han inte spelat så mycket i preseason. Nyckeln är O-line som är nästan helt ny sedan man gjort sig av med flera spelare efter fjolårets mobbningsskandal. Ifjol var O-line helt värdelös, och i år måste den fungera bättre om Dolphins ska ha chans att nå slutspel. På defense ser D-line bra ut, men resten av defense ser så där ut. Det gäller att D-line kan sätta press på QB för att inte Dolphins bristande passförsvar helt ska falera.

New York Jets kämpade sig till 8-8 record ifjol, något som jag tror de får svårt att upprepa. Man har dock gjort en del intressanta förstärkningar på offense. Som RB har man tagit in Chris Johnson från Titans som sprungit över 1 000 yards i sina samtliga sex säsonger. Från Denver har man hämtat Eric Decker som WR som haft ett par riktigt fina säsonger med Peyton Manning som QB. Elaka tungor säger att det var Manning som gjorde Decker bra, det är upp till bevis nu när han har Geno Smith som QB. Smith har alltså konkurrerat ut Michael Vick som quarterback, vilket känns lite märkligt då offfense inte alls imponerat under preseason. Jag skulle inte bli förvånade om Vick kommer in om Jets får en dålig start på säsongen. I försvaret har man oroats över det svaga passförsvaret där man dessutom varit skadedrabbade under försäsongen. Det är inga goda tecken då man ska möta Tom Brady två gånger under året….D-line är dock desto bättre. Men totalt sett känns defense rätt svagt.

Buffalo Bills är det lag som inte spelat slutspel på längst tid av alla lag just nu. Det ser tyvärr inte ut som man kommer att få göra det i år heller. Man har sett riktigt risiga ut under preseason och under årets första hemmamatch blev man utbuade redan i halvtid. QB E.J. Manuel förväntas föra sitt lag till slutspel men det ser han inte kapabel ut till att göra. Man har dock draftat Sammy Watkins som ser riktigt spännande ut som WR, men då gäller det att han får bollar att jobba med. Manuel har inte lyckats leverera hittills och det beror dels på hans egen oförmåga och dels på hans undermåliga O-line. Allt är dock inte skräp hos Bills offense, man har riktigt bra running backs i Jackson och Spiller men det lär inte räcka för slutspel i år heller. På defense förlitar man sig till D-line där Marcell Dareus som nose tackle är den klarast lysande stjärnan. Dock har han haft en del personliga problem utanför planen så vi får se vilken form han är i. Bills försvar drabbades hårt på försäsongen då LB Kiko Alonso gick sönder och blir borta hela säsongen. Dessutom trejdade man bort saftetyn Jairys Byrd till New Orleans. Mitt tips är att Buffalo fansen får bua mycket i år….
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10), kusagwa (+10), slindoffer (+5), SlimCharles (+5), Harletun (+20)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat