Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-26, 19:27   #3
BroderH
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 589
Sharp$: 5965


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Idag skriver jag om AFC North:

AFC North

Pittsburgh Steelers 13-3
Baltimore Ravens 11-5
Cincinnati Bengals 10-6
Cleveland Browns 2-14


AFC North är förmodligen den mest jämna och kanske den totalt sett bästa divisionen I hela NFL. Utgången känns ganska oviss och det är i princip bara Browns som verkar chanslösa på att nå playoff.

Jag tippar Pittsburgh Steelers som vinnare i divisionen och dessutom med ett mycket bra record (13-3). Mycket tack vare ett förhållandevis enkelt schema. Förutom lagen i egna divisionen möter man bara Colts och Saints som är ”bra” lag i mitt tycke. Rutinerade Ben Rothlisberger går aldrig att räkna bort som QB och han är säkert grymt revanschsugen efter fjolårets 8-8 resultat. Man har också stabila running backs i Le’Veon Bell och LaGarrette Blount. Dock blev de båda arresterade för marijuana-innehav i veckan och mitt tips faller pladask om dessa skulle stängas av en längre tid för det. Dock tror jag inte de juridiska kvarnarna mal så fort så att det påverkar årets säsong. Defense är till viss del nybyggt, men leds av den rutinerade räven Troy Polamalu som safety.

Baltimore Ravens har också revansch att utkräva efter 8-8 förra året. Jag tror man har goda chanser att nå slutspel och kanske åtminstone närma sig formen man hade för två år sedan när man vann Super Bowl. På offense har Joe Flacco fått en ny lekkamrat i form av rutinerade Steve Smith som WR. Man har sedan tidigare bra receivers också i Torrey Smith och Jacoby Jones. Flacco har också bra passalternativ i TE:s Dennis Pitta och nye Owen Daniels från Houston. Gamle Ray Rice är stabil som RB även om han kommer att vara avstängd de två första matcherna för en incident utanför planen. Defense har man stadigt föryngrat sedan man Super Bowl och även om man är känsliga för skador så är starting defense riktigt bra. Spelare som Ngata och Suggs sätter skräck i motståndarna! Ravens är har också ett ganska lätt schema och är starka på hemmaplan.

Cincinnati Bengals har tre raka slutspelssäsonger bakom sig men har förlorat i första omgången samtliga gånger. Stora frågetecken finns för att QB Andy Dalton inte klarar pressen i stora matcher, men det verkar inte Bengals bry sig om då han belönades med ett jättekontrakt förra månaden. Det verkar dessutom ha haft en positiv inverkan på honom då han sett stabil ut i preseason. Offensive coordinator Jay Gruden försvann till Redskins som head coach och ersätts av Hue Jackson som förväntas springa betydligt mer med bollen. Räkna med att fjolårets rookiesuccé Giovani Bernard får se mer av bollen i år, tillsammans med årets rookie Jeremy Hill. Som det verkar så kan BenJarvus Green-Ellis knappt få plats i laget! Dalton har även en av ligans bästa WR till förfogande i A.J. Green samt underskattade Mohammed Sanu. Offensivt ser det bra ut för Bengals. Defensivt ser det också ok ut. Geno Atkins förväntas vara tillbaka på D-line efter skada vilket är mycket viktigt för Bengals. Man har dock tappat Michael Johnson som DE vilket blir ett betydande tapp. Jag tycker även man ser lite tunna ut på LB-sidan även om fjolårets succé Vontace Burfict kommer att dominera i år igen. ACT North kommer som sagt att bli stenhård, men jag rankar ner Bengals då de har något svårare schema än sina konkurrenter samt Dalton oförmåga att producera i stora matcher.

Cleveland Browns har haft stora problem på QB-sidan i många år och många fans jublade när man draftade den otroligt hypade Johnny ”Football” Manziel. Många trodde på en ny storhetstid á la Bernie Kosar. Manziel har dock inte levt upp till hypen och får finna sig att börja på bänken till förmån för Brian Hoyer. Hoyer som startade fyra matcher ifjol innan skada är en habil QB men knappast nån stjärna. Jag förutspår att QB-problemen fortsätter och att Manziel kommer få sin chans. Oavsett vem som startar som QB har denne inte särskilt mycket att jobba med när det gäller WR:s. Särskilt inte när den klarast lysande stjärnan Josh Gordon förväntas bli avstängd större delen av säsongen, dom kommer inom kort! I övrigt ser det tunt ut på receiverssidan och även för RB:s där Ben Tate förväntas starta. Defense är dock betydligt bättre men det blir svårt att vinna matcher utan att göra särskilt många poäng. Särskilt secondary känns intressant med Joe Haden som CB och Donte Whitner som safety som kommer över från 49ers. Jag ger ändå inte Browns stora chanser denna säsong, särskilt inte när man är så usla på bortaplan. Endast tre segrar senaste tre säsongerna.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SlimCharles (+5), Lazlo (+10)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat