Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-28, 21:13   #4
BroderH
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5587


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Ikväll tittar vi på AFC South

AFC South

Indianapolis Colts 11-5
Houston Texans 7-9
Jacksonville Jaguars 4-12
Tennessee Titans 4-12


AFC South håller jag som en av de svagaste divisionerna. Stora favoriter blir Colts som bör vinna enkelt, men det har inte något lag som imponerar på mig. De andra tre lagen lär knappast vara i närheten av playoff.

Colts är som sagt stora favoriter i denna division. QB Andy Luck är inne på sitt tredje år och jag är tror att han kan bli en av de riktigt stora stjärnorna i NFL. Dock tycker jag att han än så länge lirar i ett för dåligt lag för att kunna bära dem hela vägen till Super Bowl. Man har dock potential, särskilt på offense men preseason har inte varit snälla mot dem. En redan stukad O-line tappade Thomas och linjen har inte sett stabil ut på försäsongen. Man tappade även Ballard (RB) som blir borta hela året pga skada. Trent Richardson var duktigt uppskriven när han kom ifjol men fick det inte att stämma och har inte sett bra ut hittills i år heller. På passningssidan ser det desto bättre ut med WR som Wayne, Nicks och Hilton. Håller bara O-line ihop kommer Luck få fina siffror. Defense ser ganska tunt ut och man kommer att sakna duktige LB Robert Mathis de fyra första matcherna. Jag tycker laget inte ser tillräckligt bra ut för att nå långt i slutspel, men bör vinna divisionen rätt enkelt.

Texans var fjolårets stora flopp då man hade record 2-14 efter att ha nått slutspel året innan. QB Matt Schaub bröt ihop totalt och är nu bort-tradad till Raiders. Man satsar istället på QB Ryan Fitzpatrick som jag inte tycker imponerat någon gång i sin karriär och dessutom har han sett skakig ut i preseason. I övrigt på offense förlitar man sig på två gamla kämpar i RB Arian Foster och WR Andre Johnson. Båda har haft en stökig försäsong med skador och kontraktsstrul. Foster är dessutom väldigt skadebenägen och håller knappast hela säsongen. Bakom Johnson ser det svagt ut på receiver-sidan och man har tappat duktige TE Owen Daniels till Ravens. Defense ser dock desto starkare ut. Kanske ligans bästa försvarare J.J.Watt kommer fortsätta att jaga QB:s och dessutom plockade man Jadeveon Clowney som nr 1 i draften. Han har imponerat stort som LB på försäsongen och Texans kommer att ha ligans vassaste passrush.

Jaguars har inte gjort en människa glad på flera år och inte mycket talar för att man kommer att göra det i år heller. Man har dock draftat den kanske mest intressante rookie-QB i Blake Bortles som förutspås en lysande karriär i NFL. Han lär dock börja på bänken till förmån för Chad Henne men Bortles lär få sina chanser under året. Han har dock inte mycket att jobba med offensivt. Som receivers har man Cecil Shorts som främsta target vilket är en medelmåtta i NFL, dessutom satsar man på två rookies i Lee och Robinson. Som 1:a RB förlitar man sig på nyförvärvet Toby Gerhart som på fyra säsonger med Vikings sprungit 531yards som bäst. Lägg därtill en O-line som inte håller någon högre standard. Försvaret var rent ut sagt genomuselt ifjol och även om det ser något bättre ut då man gjort förstärkningar på D-line. En bättre pashrush är ett måste om Jaguars inte ska bli totalt utspelat i år.

Titans har varit ett ”bottenlag” i flera år och satsar i år på en ny headcoach i form av Ken Whisenhunt. Han har tidigare utvecklat flera quarterbacks som Ben Roehtlisberger, Kurt Warner och Philip Rivers. Kanske kan han även få ordning på Jake Locker? Locker har väl inte direkt gjort bort sig men har drabbats av många skador under sina tre säsonger i NFL och i år känns det som han måste hålla hela säsongen för att vara kvar i Titans. Man har ett ungt och lovande offense utan namn som direkt sticker ut. Frågan är vem som ska springa med bollen när man nu tradat Chris Johnson till Jets? Shone Greene kom just från Jets ifjol efter två raka 1000-yards säsonger men kom bara upp i 295 yards ifjol på 11 matcher. O-line ser dock bra ut så kanske han kan komma tillbaka till rätt spår i år igen? På defense planerar man att ändra till ett 3-4 försvar i år och det brukar kunna ta tid innan ett nytt system har satt sig. Även här ser det mycket profillöst ut och jag ser secondary som deras stora svaga punkt. Jag tror Titans ska vara mycket nöjda om man når upp till fjolårets 7-9.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat