Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-31, 19:09   #8
BroderH
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5617


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Nu har turen kommit till AFC West:

AFC West

Denver Broncos 15-1
San Diego Chargers 9-7
Kansas City Chiefs 5-11
Oakland Raiders 2-14


Ytterligare en division där ett lag höjer sig over mängden. Denver Broncos dominerade ifjol och lär fortsätta göra det med fina förstärkningar på defense. Jag tror att man spelar sin andra raka Super Bowl i februari.

Broncos är som sagt den stora favoriten i denna division, ja faktiskt i hela AFC. Ifjol gick man hela vägen till Super Bowl och krossade motståndarna i många matcher. I Super Bowl blev man själva krossade av Seahawks och räkna med att det är ett revanschsuget gäng som kommer till spel i år. Man vet om att Peyton Manning inte har så många år på toppen och man har verkligen gått all-in med stora kontrakt i år. Offense ser fortsatt mycket starkt ut. Manning behöver ingen närmre presentation som en av de bästa QB:s genom tiderna. Han har fortfarande många offensiva vapen att använda. Passmottagare som Demaryius Thomas, Wes Welker och Julius Thomas är svårstoppade. Man har tappat Eric Decker men förstärkt med Emmanuel Sanders från Steelers som är minst lika bra. RB Knoshown Moreno är skickad till Dolphins men man räknar med att andraårsspelaren Montee Ball tar över taktpinnen. Ball hade faktiskt bättre yards per carry än Moreno ifjol. Defense är duktigt förstärkt sedan ifjol. På D-line har man plockat in DeMarcus Ware från Cowboys och i secondary finns nu mer T.J.Ward (S) och Aqib Talib (CB). Det finns dock små orosmoln på LB-sidan där Von Miller haft skadeproblem och Danny Trevathan kommer att missa minst halva säsongen. Jag sticker ut hakan och säger att Broncos bara förlorar två matcher i år, week 3 borta mot Seahawks samt Super Bowl (mer om det senare).

Chargers började fjolåret dåligt men avslutade desto bättre och man hoppas kunna bygga vidare på det. Man tog sig till playoff där man slog Bengals i wild card-rundan men sedan tog det stopp mot Broncos. Man har inte gjort några större förändringar varken på offense eller defense. Philip Rivers är fortfarande QB och jag tycker han är en av de mer underskattade spelarna i NFL. Ifjol hade han en bra säsong när han passade för nästan 4500 yards. Favoritmåltavlan lär bli Keenan Allen som plockade ner passar för över 1 000 yards under sin rookiesäsong. Jag är dock lite orolig att han är lite för ensam bland receivers. I backfield återfinns Ryan Matthews som hade sin bästa säsong ifjol då han sprang för 1 200 yards. Försvaret är också till stora dela oförändrat vilket är synd då de inte höll någon högre klass ifjol. Särskilt passförsvaret var riktigt dåligt och tillhörde bland de sämsta i ligan. Avsaknaden av bra nyförvärv på defense gör att jag håller ner förväntningarna på Chargers i år. Dessutom har man ett svårare schema än ifjol. Förutom att man möter Broncos två gånger så väntar även matcher mot Seahawks, 49ers och Patriots.

Chiefs var den stora överraskningen ifjo då man efter en helt misslyckad säsong 2012 började med att vinna de nio första matcherna ifjol! Dessvärre man sedan bara två av de efterföljande åtta matcherna och man åkte ut i slutspelet i en galan match mot Colts där man förlorade med 44-45! Chiefs offense står och faller med Jamaal Charles som sprang för nästan 1 300 yards ifjol och tog emot passningar för nästan 700 yards till. Det är extremt viktigt att han håller sig frisk hela säsongen, annars kan man tidigt hälsa hem. Bakom honom finns nämligen ingen som ens är i närheten av samma kaliber och dessutom ser det ganska tunt ut på receiversidan. Alex Smith lär få slita för lönen för att nå lika många segrar som ifjol. O-line har dessutom inte sett särskilt vass ut i preseason så Smith kommer att få röra på benen! Försvaret är inte gjort för att gå långt i slutspelet. Ifjol stoppade man springspelet ganska ok, men man hade stora problem med att stressa QB och det i kombination med ett svagt secondary gjorde att man hade problem med passförsvaret. I år ser det inte heller bättre ut på den fronten. En stor anledning till att man inledde med nio raka segrar ifjol var att man mötte mediokert motstånd. I år är schemat mycket tuffare och jag tror att det är i princip omöjligt för Chiefs att nå en winning season igen.

Det fjärde laget i AFC West är Raiders som är en sorglig historia. Ifjol mäktade man bara med fyra segrar och samma resultat i år tror jag skulle vara en framgång. Raiders håller jag som ett av de absolut sämsta lagen i ligan. Administrationen har försökt att bygga om laget, men resultatet av försäsongen är att man faktiskt gjort laget sämre i mina ögon, dessutom bygger man inte för framtiden utan man har den högsta medelåldern av alla lag. Man kommer till start med en ny QB i form av Matt Schaub som bröt ihop fullständigt i Texans ifjol. Hans självförtroende var nerkört i botten och han såg närmast rädd ut på planen. Preseason har tyvärr inte börjat bättre och Schaub har sett riktigt skakig ut. Den lilla ljusglimten hos Raiders är att rookien Derek Carr har ett skaplig ut i preseason och räkna med att han får sin chans under säsongen. Förutom QB är O-line den riktigt svaga länken på offense vilket inte direkt borgar för bra QB-spel heller…Kan de bara blocka skaplig så har Raiders skapliga RB:s i Darren McFadden och nyförvärvet Maurice Jones-Drew. Man har dock tappat fjolårets ledande running back Rasahd Jennings. Receiversidan ser riktigt tunn ut och det i kombination med en svag QB som dessutom inte får skydd så låter det inget vidare! Försvaret är också delvis nytt men jag kan dock inte säga att det är till det bättre. Det ska dock bli spännande att se vad rookien Khalil Mack kan göra som LB, han har höga förväntningar på sig. Precis som övriga lag i divisionen har man ett tufft schema och kommer man upp i fjolårets fyra segrar får man vara nöjda.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat