Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-01, 21:34   #9
BroderH
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5587


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

NFC West

Seattle Seahawks 15-1
San Francisco 49ers 12-4
Arizona Cardinals 11-5
St Louis Rams 4-12


NFC West är kanske den tuffaste divisionen i hela NFL med fjolårets mästare Seattle Seahawks som är laget att slå.

Seahawks imponerade stort ifjol och med ett grymt defense där passförsvaret var magiskt så släppte dom inte en jävel över bron. Laget ser ut att hålla mycket bra klass i år också men jag kanske finns det en del frågetecken som behöver rätas ut. Anfallsmässigt anförs man fortfarande av Russel Wilson som bara borde bli bättre med åren som QB, han gör faktiskt bara sin tredje säsong i år. Marshawn Lynch lär fortsätta att springa över motståndare, men kanske störs han lite av kontraktsbråket under försäsongen? Han gör dessutom sin åttonde säsong i ligan och det är där någonstans en RB brukar stangera. Man har tappat WR Golden Tate till Lions, men får tillbaka Percy Harvin som bara gjorde en match ifjol. Det kommer att vara mycket viktigt att han håller sig frisk hela säsongen. Defense var alltså ligans bästa ifjol och var kanske den störta orsaken till att man gick hela vägen. Jag sätter lite frågetecken för D-line som tappat Bryant och Clemons, men bör hålla en bra kvalitet ändå. Längst bak är hela Legion of Boom tillbaka, vilket kommer göra det svårt för motståndarna att passa. Notera att hemmastödet är enormt och man förlorade bara en hemmamatch ifjol och totalt fem de senaste tre åren.

49ers har spelat på en otroligt hög nivå de senaste tre åren då man nått conference final samtliga tre år. Man har dock bara tagit sig till Super Bowl en gång där man 2012/13 förlorade mot Ravens. I år siktar man såklart på att gå hela vägen, men man har haft stora problem under försäsongen. De stora problemen är på defense medan offense varit någorlunda intakt. Colin Kaepernick hade en sämre säsong ifjol jämfört med året innan, det var tydligt att lagen hade läst in sig på hans option spel. Han måste utnyttja sin passningar bättre om 49ers ska gå lika långt i år. Man ser ut att ha bra djup på receiver-sidan med Crabtree och Boldin som främsta vapen tillsammans med TE Vernon Smith. Frank Gore kommer som vanligt ta ett stort ansvar för springspelet men kanske börjar han bli väl gammal? Man har dock draftat en bra back-up i form av Carlos Hyde som imponerat i preseason. Det har dock inte övriga offense gjort och den tid starting fått på plan har inte sett bra ut. Defense har som sagt stora problem. Aldon Smith som dominerat på defense är avstängd de första nio matcherna. Lägg därtill att hans LB-kollega Bowman samt NT Dorsey kommer att vara skadade större delen av säsongen. Häromdagen kom det också fram att DT Macdonald blivit arresterad för misshandel och har säkert också en avstängning att vänta. Dessutom har man tappat stora delar av starting secondary i free agency. Jag sätter stora frågetecken för 49ers defense i år. Coach Harbaugh har jag dock stor tilltro till så 49ers kommer säkert att få ihop det i år också, men jag tror inte de går särskilt långt i slutspelet.

Cardinals är i mina ögon ett av de mer spännande lagen i år. Redan ifjol spelade man överraskande bra och bärgade tio segrar men man lyckades ändå inte nå slutspelet. Det tror jag dock att man lyckas med i år. Man anförs av Carson Palmer som jag tycker är riktigt underskattad som QB. Nu har han spelat ett år under coach Arians och jag tror att han lärt sig hans system till fullo nu. Han har också grymma receivervapen i Fitzgerald, Floyd och Brown. Andre Ellington förutspås få sitt stora genombrott i år som RB då han slipper dela på arbetet med Mendenhall som flyttat. Man har dessutom förstärkt O-line som var en svag länk under fjolåret. Jag tror att Cardinals offense kommer att bli en obehaglig överraskning för många försvar i år. Cardinals defense kan dock vara lite för svagt för att de ska kunna gå riktigt långt. Flera av de tongivande spelarna har kommit upp i åren och kanske deras främsta linebacker, Daryl Washington, är avstängd hela säsongen.

Rams lär bli divisionens slagpåse då man inte alls håller samma standard som resten av lagen. Ett redan svagt offense fick stora problem då QB Sam Bradford gick sönder (igen) på försäsongen och kommer att missa hela säsongen. Man får nu förlita sig på gamle Shaun Hill som inte gjort några större avtryck under sina tolv år i ligan. Hans främsta vapen att passa till är Tavon Austin och Kenny Britt som, precis som Hill, inte haft några större framgångar i NFL. Zac Stacy är kanske deras främsta offensiva kort, han sprang för 973 yards under sin rookiesäsong ifjol. Defense håller ok klass, särskilt D-line som rankas som en av de bättre i ligan. Passförsvaret lämnade dock en del att önska ifjol och där måste man förbättra sig om man ska vinna fler matcher i år än ifjol. Notera också att man är ganska dåliga på bortaplan, bara två segrar ifjol och sex totalt de senaste tre åren.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat