Ämne: Körkortet
Visa ett inlägg
Gammal 2015-11-25, 22:54   #30
Emanresu
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2869
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av patrik_g Visa inlägg
Det närmar sig och jag har pratat med kollegorna och arbetsledaren om att ställa in. Det var inte uppskattat.


Kan ni skriva om eran uppkörning i detalj? Om ni orkar.
Körde dit med min körlärare som "uppvärmning". Fick kolla däcken som sådant där test.

Satte oss i bilen, körde iväg och klarade av det första testet som är att många kör mot trafiken på ett ställe som dom alltid har som första "kugg-test".

Efter att ha kört några minuter enligt instruktioner av "läraren" så fick jag lätt hjärnsläpp och släppte båda händerna från ratten för att dra upp ärmarna på tröjan, men fick inte ens en anmärkning på det så jag utgår från att han antingen inte såg eller helt enkelt inte brydde sig.

Körde ut på lite småvägar, fick vända enligt anvisning "du kan vända på något bra ställe här".

Sedan var det praktiskt taget bara att köra tillbaka till start och få svaret att "det här var en behaglig resa" och få det temporära körkortet.

Under tiden vi körde så pratade vi om allt möjligt, bland annat kom vi in på löpning då jag nämnde att min sambo och svärmor skulle springa göteborgsvarvet (som var samma vecka eller veckan efter tror jag).


Genomgående en ganska behaglig grej, vet att jag var ruskigt nervös fram tills jag hade kört några minuter och kommit in i det.

Tips:
Känn efter om läraren är en pratglad typ eller inte och agera därefter.

Kör upp i en bil som du kört tidigare, även om jag har hört om folk som backar rakt in i ett staket det första dom gör och läraren snackar bort det med "jag förstår att du är nervös".


Min sambo kuggade på en liten grej att hon började blinka in på motorvägen innan hon hade kollat döda vinkeln, så den är bra att tänka på också!


Hoppas det hjälper på något vis, är några år sedan så jag har gjort en sammanfattning så gott det går från minnenas brunn.
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
patrik_g (+5)
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat