Visa ett inlägg
Gammal 2017-02-02, 09:00   #1
MrPoker
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Omfattande Super Bowl-analys


Super Bowl är Demokratiskt

De sägs att försvar vinner mästerskap. Det stämde förra året när Denver Broncos vann Super Bowl 50 med ett – även historiskt sett – dåligt anfall och fantastiskt försvar.

Men det kommer inte stämma i år när Atlanta Falcons och New England Patriots gör upp på NRG-stadion i Houston, Texas. Det är två av ligans bästa anfall som möts. Falcons gjorde mest poäng i grundserien med ett snitt på 33,8 poäng och Patriots gjorde tredje mest med 27,6 poäng. Båda lagen har snittat över 36 poäng i de senaste fyra matcherna. I Conference Finals vann de med 44-21 respektive 36-17. Båda lagen pullade i mål med 7 respektive 3 poäng i fjärde kvarten.

Matchen avgörs på bästa amerikanska TV-tid. Halvtidsshowen brukar vara spektakulär och extra lång. Matchen brukar vara över lagom till att väcka barnen för dagis. Med andra ord krävs det lite planering och vilja för att orka vara vaken om man inte är en total degenererad spelare. Ingenting håller ögonlocken öppna bättre än en fet bet.

Börja redan nu planera för söndagsnatten 5 februari. Det kommer bli fyrverkerier, för det finns att åka med hos båda lagen.

All information tillgänglig

Att vinna på sports betting handlar om att samla information, analysera informationen och spela till bra odds.

Vid stora mästerskap svämmar internet över med information. När all information finns tillgänglig har ingen något informationsövertag. Det är hårt arbete, skicklighet och tur som gäller. Befriande demokratiskt om du frågar mig.

Internet svämmar också över av analyser. Alla är inte bra. Det är ett problem om man inte är insatt och det kan vara svårt att skilja dåliga råd från bra råd. En nybörjare i poker vet inte om han ska lyssna på Mikael Westerlund eller Martin Jacobsson.

Tur kan jag inte hjälpa dig med (kan inte ens hjälpa mig själv verkar det som), men beträffande hårt arbete och skicklighet är jag rätt man att rygga på NFL.

Problemet med en match där all information finns tillgänglig, och att den går två veckor efter semifinalerna är att marknadspriset tenderar att bli väldigt korrekt.

Det är som en demokrati. Varenda dåre tror att de vet någonting som ingen annan fattar. Och varenda dåre proklamerar det för världen. Argument kommer från alla håll, motargument från alla andra håll. De stöts och blöts, vrids och vänds, och till slut mynnar det ut i någon slags jämnvikt. Om en trend blir för stark kommer en motreaktion som säkerställer balansen. Det är storheten i demokrati, och det är samma principer som gör att det är svårt att hitta +EV genom att spela vinnare på Super Bowl.

Det är med andra ord lätt att gå vilse i skogen med alla informationsträd som står som spön i backen. Om man inte vet var man ska leta. Om man inte ser kantarellerna under de multna löven.

Låt mig bjuda dig på en svampstuvning. Vad sägs om smörstekta trattkantareller med en skvätt grädde och en mindre skvätt konjak? Medan du glufsar i dig ska jag lära dig hur man letar svamp i alla slags vegetationer.

Öppningsodds

Ett sätt att slå marknaden är att lira direkt när bookisarna kommer med sina första odds. De går på statistik och justerar ibland för vad de tror att spelarna kommer att hugga på. Professionella spelare går på sista matchens form och spelar direkt. Att slå marknaden på det sättet är svårt för Super Bowl, och dessutom försent.

Patriots öppnade på 1,67 och Falcons på 2,37. Falcons var uppe och sniffade på 2.40 direkt, vilken knapp bör nämnas, men det indikerade ändå att det kan bli tryck på Patriots. Med handikapp blir det Patriots -3 och Falcons +3 till jämna odds.

Totalen öppnade på 58,5 till 1,90 på under. Litet tryck på under.

Alla Följer John


Det är alltid bra att veta vad linorna öppnade på. Givet att inga skador eller extremt väder har ändrat på förutsättningarna kan du utgå från att öppningslinorna har en fundamental bärighet. I alla fall i stora sporter.

Odds på de amerikanska sporterna kan vandra väldigt mycket. Ofta kan det finnas bra anledningar, som till exempel att ena laget har bra motivation eller att ett lag ska vila en nyckelspelare. Men marknaden överreagerar ofta då proffsen lirar först och sedan tar alla rygg och trycker linan alldeles för långt tills värdet finns på andra sidan.

Super Bowl har en sådan gigantisk omsättning att proffsen inte kan driva linan. Det finns ingen oklar skadesituation och lagen är relativt lätta att värdera. Det betyder att om linan börjar vandra på matchdagen så var inte rädd att ta andra sidan.

Bästa Odds

Att inte lira till bästa möjliga odds är vansinnigt, och är oftast skillnaden på en vinnare och en förlorare i slutändan.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
BettingBroder (+5), Lazlo (+5)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat