Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-02-02, 10:00   #1
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Omfattande Super Bowl-analys


Super Bowl är Demokratiskt

De sägs att försvar vinner mästerskap. Det stämde förra året när Denver Broncos vann Super Bowl 50 med ett – även historiskt sett – dåligt anfall och fantastiskt försvar.

Men det kommer inte stämma i år när Atlanta Falcons och New England Patriots gör upp på NRG-stadion i Houston, Texas. Det är två av ligans bästa anfall som möts. Falcons gjorde mest poäng i grundserien med ett snitt på 33,8 poäng och Patriots gjorde tredje mest med 27,6 poäng. Båda lagen har snittat över 36 poäng i de senaste fyra matcherna. I Conference Finals vann de med 44-21 respektive 36-17. Båda lagen pullade i mål med 7 respektive 3 poäng i fjärde kvarten.

Matchen avgörs på bästa amerikanska TV-tid. Halvtidsshowen brukar vara spektakulär och extra lång. Matchen brukar vara över lagom till att väcka barnen för dagis. Med andra ord krävs det lite planering och vilja för att orka vara vaken om man inte är en total degenererad spelare. Ingenting håller ögonlocken öppna bättre än en fet bet.

Börja redan nu planera för söndagsnatten 5 februari. Det kommer bli fyrverkerier, för det finns att åka med hos båda lagen.

All information tillgänglig

Att vinna på sports betting handlar om att samla information, analysera informationen och spela till bra odds.

Vid stora mästerskap svämmar internet över med information. När all information finns tillgänglig har ingen något informationsövertag. Det är hårt arbete, skicklighet och tur som gäller. Befriande demokratiskt om du frågar mig.

Internet svämmar också över av analyser. Alla är inte bra. Det är ett problem om man inte är insatt och det kan vara svårt att skilja dåliga råd från bra råd. En nybörjare i poker vet inte om han ska lyssna på Mikael Westerlund eller Martin Jacobsson.

Tur kan jag inte hjälpa dig med (kan inte ens hjälpa mig själv verkar det som), men beträffande hårt arbete och skicklighet är jag rätt man att rygga på NFL.

Problemet med en match där all information finns tillgänglig, och att den går två veckor efter semifinalerna är att marknadspriset tenderar att bli väldigt korrekt.

Det är som en demokrati. Varenda dåre tror att de vet någonting som ingen annan fattar. Och varenda dåre proklamerar det för världen. Argument kommer från alla håll, motargument från alla andra håll. De stöts och blöts, vrids och vänds, och till slut mynnar det ut i någon slags jämnvikt. Om en trend blir för stark kommer en motreaktion som säkerställer balansen. Det är storheten i demokrati, och det är samma principer som gör att det är svårt att hitta +EV genom att spela vinnare på Super Bowl.

Det är med andra ord lätt att gå vilse i skogen med alla informationsträd som står som spön i backen. Om man inte vet var man ska leta. Om man inte ser kantarellerna under de multna löven.

Låt mig bjuda dig på en svampstuvning. Vad sägs om smörstekta trattkantareller med en skvätt grädde och en mindre skvätt konjak? Medan du glufsar i dig ska jag lära dig hur man letar svamp i alla slags vegetationer.

Öppningsodds

Ett sätt att slå marknaden är att lira direkt när bookisarna kommer med sina första odds. De går på statistik och justerar ibland för vad de tror att spelarna kommer att hugga på. Professionella spelare går på sista matchens form och spelar direkt. Att slå marknaden på det sättet är svårt för Super Bowl, och dessutom försent.

Patriots öppnade på 1,67 och Falcons på 2,37. Falcons var uppe och sniffade på 2.40 direkt, vilken knapp bör nämnas, men det indikerade ändå att det kan bli tryck på Patriots. Med handikapp blir det Patriots -3 och Falcons +3 till jämna odds.

Totalen öppnade på 58,5 till 1,90 på under. Litet tryck på under.

Alla Följer John


Det är alltid bra att veta vad linorna öppnade på. Givet att inga skador eller extremt väder har ändrat på förutsättningarna kan du utgå från att öppningslinorna har en fundamental bärighet. I alla fall i stora sporter.

Odds på de amerikanska sporterna kan vandra väldigt mycket. Ofta kan det finnas bra anledningar, som till exempel att ena laget har bra motivation eller att ett lag ska vila en nyckelspelare. Men marknaden överreagerar ofta då proffsen lirar först och sedan tar alla rygg och trycker linan alldeles för långt tills värdet finns på andra sidan.

Super Bowl har en sådan gigantisk omsättning att proffsen inte kan driva linan. Det finns ingen oklar skadesituation och lagen är relativt lätta att värdera. Det betyder att om linan börjar vandra på matchdagen så var inte rädd att ta andra sidan.

Bästa Odds

Att inte lira till bästa möjliga odds är vansinnigt, och är oftast skillnaden på en vinnare och en förlorare i slutändan.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
BettingBroder (+5), Lazlo (+5)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 10:01   #2
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Lagen

Följande information om lagen är välkänd och inbakat i priset. Det ger dig ingen omedelbar fördel, men en solid grund att stå på.

Atlanta Falcons

Falcons är årets största överraskning. Att laget klarat sig nästan helt utan skador har hjälpt till.

Anfallet har varit ett av historiens bästa. Förra säsongen snittade de 22,8 poäng och i år 33,8 poäng. En ökning med 11 poäng är nära en 50 % förbättring. YPP (Yards per play) är den siffra som betyder mest för en professionell handikappare. Falcons ökade YPP från 5,5 till 6,7 denna säsong. En mycket stor ökning även det. Framförallt har de varit helt överlägsna i år. Betänk också att ligans kanske bästa wide receiver Julio Jones var skadad under året. Betänk ännu mer att Falcons historiska offensiv gjorde allt mot det sammanlagt näst tuffaste motståndet i hela NFL.

Styrkan i anfallet är att QB Matt Ryan spelar på MVP-nivå, att han har många olika alternativ och att anfallet är väldigt kreativt och omväxlande. Samt en liten faktor till som inte många tänker på. Läs vidare.

Försvaret har också överraskat positivt. Förvisso var förväntningarna mycket låga, men ett medelförsvar har räckt långt med det anfallet. Vad folk kanske inte tänker på är att försvaret består av många unga spelare som lär sig snabbt. Enligt mig har försvaret utvecklats och blivit bättre genom säsongen. Jag återkommer till det.

New England Patriots

Patriots var klara favoriter att vinna Super Bowl innan säsongen och har imponerat.

Anfallet var tredje bäst enligt statistiken. Man ska alltid ta statistik med en stor näve salt. När vi gräver djupare ser vi att QB Tom Brady inte spelade de fyra första matcherna. Vi ser också att hans största vapen TE Rob Gronkowski varit och är skadad. Vi vet också att Patriots haft stora ledningar i många matcher och mer eller mindre skitit i fjärde kvarten. Ingen har egentligen sett hela potentialen av hur bra det här anfallet är. (Något att tänka på inför nästa säsong.) Liksom Falcons anfall har de många olika vapen och spelar kreativt och omväxlande.

Försvaret saknar stjärnor och är liksom Falcons försvar runt medel. Styrkan är att Patriots försvar är väldigt disciplinerat. Tro inte på alla pajasar som påstår att Patriots försvar är ett av de bästa och att det är det bästa försvaret Falcons mött hela året. Patriots har mött en nästan rekorddålig samling QB’s där de två bästa är Dolphins Ryan Tannenhill och Bengals Andy Dalton. De är runt medel i ligan. Patriots försvar är möjligtvis lite bättre än medel, men inte mer.

Super Bowl Väder


Inget dåligt väder kommer påverka förhållandena nere i Texas. Underlaget är förövrigt konstgräs.

Publik

Arenan tar 71 500 och det kommer såklart vara knökafullt. Många fans på plats, men också många lyxlirare. Ingen fördel för något lag här.

Tror inte på tomtarna som påstår att Falcons kommer ha mer publik för att Atlanta ligger mycket närmare Houston än vad Boston gör. Det är 120 mil från Atlanta till Houston. Det är samma avstånd som mellan Malmö och Luleå. Skillnaden mäts i flygtid, och ingen kommer strunta i Super Bowl för 2 timmars extra flyg.

Matchups

Nu börjar vi komma ner på djupet i analysen. Dit bookisarna och Jan Bananerna inte orkar gräva och där du kan hitta en parameter som kommer att påverka mer än vad marknaden prisat in. Det är såklart svårt i en Super Bowl, men inte omöjligt som förra finalen visade.

Carolina Panthers såg oslagbara ut på pappret och enligt de flestas ögon. QB Cam Newton blev säsongens MVP och anfallet gick inte att stoppa. Försvaret var dessutom topp tio, minst.

Denver Broncos hade ett historiskt bra försvar, men ett av de sämsta anfallen som någonsin nått en Super Bowl.

Jan Bananerna bombade Panthers som om bookisarna lekte Robin Hood. Men som du vet så är bookisar värre än Sheriffen i Nottingham.

Det fanns en matchup som folk inte förstod hur viktigt den var. QB Cam Newton har haft några tuffa skador i karriären och hade gjort om sitt spel genom att vara mindre mobil och stå kvar i passpocketen längre, där han inte får tacklas lika hårt. Panthers O-line var lagets enda svaghet, och det var en stor svaghet. Särskilt deras tackles var svaga. Broncos å andra sidan hade en fantastisk passrush och framförallt på kanterna med DeMarcus Ware och Von Miller.

Jag såg också en dold faktor i att Broncos O-line fått tillbaka skadade spelare och att deras RB O.J. Andersson inte längre var småskadad. Om Broncos kunde käka klocka med sitt rungame skulle de ge sitt försvar mer tid att vila och hålla Panthers anfall på bänken.

Alla proffsen dunkade outsidern Denver Broncos och QB Cam Newton fick ingen tid när hans O-line blev demolerade av Broncos passrush. Broncos vann enkelt och Von Miller blev utsedd till Super Bowl MVP.

Genom att gå igenom alla matchups kan man hitta fina proppspel. Super Bowl kryllar av erbjudanden och där kan bookisarna göra stora fel. Jag hade Broncos running back O.J. Anderson som MVP till 18 gånger. Det såg strålande ut ända tills Von Miller gjorde en avgörande stripsack på slutet.

Låt oss gå igenom matchups.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), hatten1 (+10)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 10:03   #3
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Coaching

Atlanta Falcons har en trevlig kombo i huvudcoach Dan Quinn och anfallscoach Kyle Shanahan. Det är Dan Quinns andra år som HC i Falcons. Innan dess var han försvarscoach i Seattle. Han har alltid levererat, men frågetecken finns för rutinen. Quinn är 46 år. Shanahan är bara 37 år, men kommer få ett erbjudande om att bli huvudcoach efter säsongen efter hans fantastiska resultat med anfallet denna säsong. Men frågan är om han vill gå till ett skitlag. Kanske bättre att vänta på ett erbjudande från en bra organisation.

Sammantaget har de presterat lysande, men båda anses i det här sammanhanget vara orutinerade. Men vad folk glömmer bort är att Dan Quinn var defensive coach i Seattle Seahawks innan. Det här är hans tredje Super Bowl på fyra år. Nog ska väl det räcka som rutin.

New England Patriots huvudcoach Bill Belichick är 64 år gammal och har rutin ett bergatroll. Han har varit Patriots huvudcoach sedan år 2000. Under de åren har Pattarna vunnit divisionen 12 av 17 gånger, gått till Conference Finals 11 gånger, gått till Super Bowl 6 gånger och vunnit 4. Sinnessjukt bra även i ett historiskt perspektiv. Tilläggas bör att alla gånger varit med QB Tom Brady.

Bill Belichick kallas ”the Hoodie” för att han brukar klä sig i en munktröja. Han är inte populär utanför Boston, men även de som ogillar honom brukar erkänna att han förmodligen är den bästa coachen genom tiderna.

Belichick är allmänt sur och butter, och gör vårt liv som professionella spelare svårt. Inte nog med att han hustlar oss med oklar skadeinformation, han byter tempo och spelstil nästan varje match. Men det värsta är att Jan Banan älskar att bomba på Pattarna och vi proffs tvingas gå emot. För att sedan torska för att Belichick är ett satans geni.

Däremot älskar jag när han förnedrar dumma journalister med deras dumma frågor. Vilket han gör så fort han får chansen.

”You have prepared to face this Peyton Manning-lead office more than twenty times, Is there one common thread that stands out to you through the years?”

”I guess … Manning.”

Svenska politiker borde googla honom istället för att lägga 5 000 kronor i timmen till kommunikationskonsulter.

New England Patriots har en fördel när det gäller coaching. Med två veckor att förbereda sig kommer han att ha en masterplan redo. Men jag tror att även Falcons duo kommer att kunna trolla fram ett par falkar ur hatten.

Det här är statistiken för Belichicks & Bradys sex Super Bowls:

Sammanlagt handikapp: Patriots -14,5

Patriots Andra lagen

Poäng/match: 22,5 21,5
Yards/match: 346,5 385,5
Yards/play 5,2 6,1
Turn overs/match 1,0 1,67

Tyder på att rutin är överskattat, även om jag kanske inte håller med om det.

Quarter Back

Falcons Matt Ryan är rutinerad och har varit ligans bästa QB över säsongen, hur man än vill bedöma och räkna. Han lär bli MVP.

Patriots Tom Brady har varit nästan lika bra. Kanske hade han varit aktuell att bli MVP om han inte var borta de 4 första matcherna. Men å andra sidan kanske han är extra fräsch nu?

Matt Ryan i all ära, men han har aldrig spelat en Super Bowl. Tom Brady har spelat 6, och vunnit 4. Många anser Brady vara en av de bästa QB’s genom tiderna.

Fördel till Pattarna på grund av rutinen.

Running Backs

Springspelet påverkas mycket av hur bra O-linen är på att skapa öppningar och hur mycket motståndarlaget respekterar passningsspelet. Men det bakas in i priset och statistiken brukar berätta sanningen. Om inte O-linen plötsligt blivit mycket bättre eller sämre på grund av skador.

Falcons har två bra RB’s i Devonte Freeman och Tevin Coleman. De kan springa och de kan fånga passar. Eftersom de är två som är bra kan de vila mer och skapa mer möjligheter. Falcons springspel är mycket potent. Tilläggas bör att Coleman varit skadad i tre matcher, så springspelet är lite bättre än raden.

Patriots RB’s imponerar inte på pappret. LeGarette Blount blev inte ens draftad. Patriots plockade upp honom av Titans för i princip ingenting. Dion Lewis draftades i femte rundan och plockades upp av Patriots från rännstenen när ingen annan ville ha honom. James White draftades av Patriots i fjärde rundan.

Den enes skräp är den andres skatt. Patriots har fått väldig mycket produktion av sina RB’s, men det beror på att Belichick är ett geni och att motståndarna är livrädda för Tom Brady.

Fördel Falcons.

Receivers vs Secondary

De flesta andra jämför wide receivers mot wide receivers. Härligt när andra inte tänker rätt.

Falcons har förmodligen bästa wide receivern i ligan i Julio Jones. Han har haft skadeproblem under säsongen men kommer vara helt frisk i finalen. Mohammed Sanu är underskattad. Han är stor, stark och levererar bra när han får chansen och har en stor fördel i att alla hänger på Jones istället. Till det lägger vi speedstern Taylor Gabriel som överraskat försvar som gubben-i-lådan några gånger under säsongen. Han är ett perfekt komplement. Det svaga kortet är tight end där det är helt tomt.

Patriots har en riktigt bra cornerback i Malcom Butler, topp sex i ligan, men han behöver hjälp för att stoppa Jones. I övrigt är det ett hyfsat secondary utan större svagheter.

Patriots har en bra slot receiver i Julian Edelman. Han satte förövrigt på en svensk hor… f’låt glamourmodell vid namn Elle Rose och fick ett barn på halsen. Det finns några tusen bilder på nätet på Elle Rose i bikini med putande pattar och läppar. I övrigt ser det helt okej ut bredvid Edelman, även om stjärnan TE Rob Gronkowski saknas. WR Chris Hogan gjorde en monstermatch i semifinalen och nyförvärvet Michael Floyd var bra förra säsongen i Cardinals. Malcom Mitchell kan också överraska. TE Martellus Bennet var tänkt som ett komplement till Gronken, men har fått bära huvudansvaret med blandade resultat.

Falcons secondary är hyfsat och utan svagheter, men har svårt för att stoppa vassa quarterbacks. Problemet är att de spelat/spelar zonförsvar. Det är lättare att spela men lättare att spela emot. Tom Brady brukar slakta zonförsvar, som han gjorde i semin mot Steelers. Du måste ha en bra passrush om du ska spela zonförsvar mot Patriots. Det har inte Falcons, även om Vic Beasley är grym. Men kanske kommer de försöka med man-mot-man försvar. De har testat lite under säsongen med okej resultat. Jag tror att de måsta chansa med det för att ha en chans.

Jag ser två mycket potenta passningsspel och två hyfsade försvar. Jämnt skägg och ingen fördel åt något håll. Även om jag har svårt att argumentera emot att Falcons WR Julio Jones kan bli tungan på vågen.

O-line vs D-line

Ett gäng 150-kilos bjässar som smackar in i varandra likt sumobrottare är kanske inte så sexigt. Men det är viktigt, för det avgör hur lång tid QB:n får på sig att passa och hur stora öppningar RB’s får.

Jan Banan tittar aldrig på O-line, och kan inte nämna ett namn. Det är bra för oss som gräver djupt. Ännu bättre är kanske att dessa kolosser skadar sig hela tiden. Kanske inte för dom, men för oss som försöker hitta spelvärde. Det kan skilja otroligt mycket i skicklighet mellan en starter och en reserv. Jag tror du börjar ana hur värdefullt det kan vara att veta att 3 starters är skadade.

Det är svårt för Jan Banan att vet vem som är bra och inte. Det syns ofta knappt på reprisen även om man klarar av att inte titta på bollen. Det finns inte heller allmän statistik att hitta enkelt.

En bra O-line skyddar QB:n och ger honom tid. Är de överlägsna försvarets D-line kan det se ut som om motståndarna står på is och hjälplöst glider bakåt.

Footballoutsiders har Patriots O-line rankad 9:a och Falcons 10:a, men det är nästan alltid skador och statistiken är sällan en bra värdemätare. Du måste gräva djupare än så.

Klart är i alla fall att båda lagens O-line haft bra säsongen. Mest beror det på att de inte varit skadedrabbade. Även jag rankar dem lika.

D-line är de som ska sätta press på O-linen. Förenklat alltså, det finns edgerushers och linebackers som blitzar också, men det här är ingen avhandling.

En bra D-line kan käka upp en O-line och få QB:n att se ut som en blind fisk.

Tyvärr ser jag ingen större skillnad på lagens respektive D-lines. Vad man kan säga är att Falcons spelare är mycket jämnare, medan Patriots har några bättre och några sämre spelare. Jag räknar då in linebackers, och man kanske
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), hatten1 (+10)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 10:04   #4
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Special Teams

Special teams glöms ofta bort. Ibland går det att hitta en bra handikappfördel, men det gör vi inte i denna match.

Annars kan ett bra special team betyda att laget har ett djup och klarar sig bättre mot skador, att de är disciplinerat och att de är ett lag i allmän harmoni.

Matt Bryant, Falcons och Stephen Gostkowski, Patriots, är två av ligans bästa kickers. Ingen fördel där.

Footballoutsiders.com tillhandahåller viktad statistik. Där hittar du den bästa statistiken som finns som är gratis. Enligt dem är Patriots special team rankade 7:a (5:a förra säsongen) och Falcons rankade 8:a (22:a).

Ingen fördel. Skönt, då släpper vi den pucken.

Slutsats Matchups

Det är två mycket jämna lag där inget lag har en stor fördel på någon matchup.

Men QB Brady har mycket mer Super Bowl rutin, och det är den viktigaste positionen i alla lagidrotter som finns.

Patriots har också en fördel i sin coach med all sin erfarenhet. Falcons anfall måste klicka hela vägen för att de ska kunna gå att besegra ”the Hoodie”.

Mot de två huvudargumenten för ena sidan står Falcons anfall. Inget lag har kunnat stoppa dem på hela säsongen, och inget vet hur bra de egentligen är.

Pattarna ska vara favoriter, men Falkarna har minst 40 % vinstchans och jag tror 45 %.

Totalen

Många tror att springspel är vad som käkar klocka. Men mycket viktigare är vilket tempo lagen väljer. Problemet i denna match är att du inte kan förutse Bill Belichicks plan. Vill han köra up-tempo anfall för att trötta ut Falcons försvar? Eller vill han inte ha en shoot-out och därför väljer att mjölka klockan? Det sistnämna är mer logiskt, men långt ifrån säkert.

Att spela under är nästan alltid rätt sida i en Super Bowl där Jan Banan vill ha över, men det är läskigt med dessa två fantastiska QB’s som kan göra TD’s när de vill – det känns i alla fall så ibland.

Bästa spelet är att kolla lagens respektive plan och spela utifrån det på livebetting.

Om man gillar över, som många gör, kan det vara bättre att spela proppar istället. En redzone turnover kan förstöra dagen för ett överspel, men yardsen och receptions finns kvar i box scoren.

Mina spelrekommendationer

Betänk att handikappet är mindre värt med en hög total. Spela alltså Falcons moneyline eller Patriots minus handikappet.

Förra veckan när alla trodde att linan satt sig så störtdök plötsligt oddset med 8 punkter. Det är ytterst markant i en Super Bowl. Det kan bara betyda att ett av världens största spelsyndikat bombade Falcons. Jag förstår, det är ett bättre lag. Brady och Belichick är Patriots ända två fördelar. Brady är ingen stor fördel och kanske är inte Belichick det heller? Kanske börjar lejonkungen bli gammal. Kanske kommer vi prata om Dan Quinn på samma sätt som om Bill Belichick om sjutton år?

Kanske blev detta syndikat lika imponerade av Falcons D som jag när de stoppade NFL’s bästa och hetaste QB Aaron Rodgers i semifinalen? Börjar D-linen klicka, eller var det Packers O-line som sög?

Hur hade lagens statistik sett ut om de lirat mot varandras motstånd istället? NFC där Falcons kämpar är garanterat tuffare än AFC där Patriots huserar.

Spelet är:

ATLANTA FALCONS 2,40

Finns inte för närvarande, men jag tror att det går att få. Om inte är pass inte fel. Det finns 2,37 för dom som måste ha sig ett lir.

Under måste vara rätt sida för totalen. Om något lag bestämmer sig för att dra ner på tempot kan det till och med vara ett riktigt bra spel, men tveksamt om jag orkar i alla fall. Men ge mig under 58,5 till 2,00 så blir det ett lir. Finns 1,88 nu och även om jag tror att jag får se det oddset kommer jag inte gråta blod om jag inte får in ett spel.

Det bästa spelet är ofta pass.

MEN. Med en så hög total är standardavvikelsen större. Om du är sugen på att lira under rekommenderar jag starkt du ”säljer” poäng för ett högre odds. Istället för att lira under 58 till … så lirar du under 56,5 till … 56 är ett större nyckeltal än 58. 7 TD + 2 FG = 55 poäng och 8 TD = 56 poäng.

OCH! Om man är sugen på under tror jag det är bättre att lira under i första halvlek. Det enda som kan få det att gå under är om ett eller båda lagen planerar för det med lågt tempo. Då är under i första ett bättre spel, eftersom det laget som ligger under måste börja gasa och båda QB’s är fantastiska på snabba TD’s. 28 är ett nyckeltal (4 TD) och Pinnen har under 28,5 till 1,88 i skrivande stund. Jag vill ha 2,00 för att orka, och det kan komma innan matchstart.

Bästa spelet tror jag är att spela det laget som hamnar under med 14 poäng eller mer på livebetting. Båda QB’s kommer kämpa sig tillbaka och det ledande laget kommer att minimera risk och mjölka klocka istället för att göra maximalt med poäng.

Om du har möjlighet till en dubbel så är Patriots och under korrelerat, och Falcons och över likaså.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), HenkeJ (+5), hatten1 (+10)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 10:06   #5
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Proppar

Glöm inte att jämföra bookisars odds innan du lirar. Även om du inte har så många konton är det bra som referens.

Super Bowl är unikt. Det finns hundratals proppar att försöka hitta värde i, och det finns många med värde i. I ett matchspel kan du möjligtvis hitta upp till 10 % +EV i en låg division. Men på proppar i Super Bowl kan du ha +EV på över 50 %. Om du bara visste lagets planer. Tricket är att försöka förutse det.

Alla bookisar har massvis med proppar. Om du har tillgång till flera bookisar är det bara att shoppa runt. Det går att hitta surebets, men eftersom du inte kanske får lira så mycket som du vill så är det bättre att lista ut vilken bookie som har rätt i sin oddssättning och vilken bookie som är ute och cyklar, och välja sida därefter.

Falcons vill aldrig börja med bollen. Inte Patriots heller, men de valde faktiskt att börja med bollen mot Steelers i semin. Kanske vill de börja med bollen mot Falcons unga och orutinerade försvar. Falcons 53 % favorit att börja med bollen enligt mig. Bra att tänka på om du vill lira första kvarten eller första halvlek.

Tänk på att -0,5 är extremt mycket värt i första kvarten. Spela hellre med pengarna tillbaka på oavgjort till lägre odds om du måste dunka första kvarten.

Patriots anfall är väldigt oförutsägbart. Spela alltså inte på linor till lågt odds, och välj okända gubbar att producera bra. Med det sagt har jag lirat WR Julian Edelman över 7,5 receptions till 1,95.

Jag sneglar på Patriots RB Dion Lewis. En riktig gubben-i-lådan-spelare som bara spelade de sista sju matcherna på säsongen. Nu har han två slutspelsmatcher i benen och jag har en feeling att de sparat på honom. De senaste två säsongerna har han startat i 16 matcher, Patriots är 16-0 på de matcherna. Men bookisarna verkar vara inne på samma sak och tar bra betalt för Dion Lewis. Shoppa runt!

Om du kan hitta en propp på WR Michael Floyd så spela över på antal yards. Jag tror att de sparat honom och att han kommer få en lång passning. Det räcker för att sätta spelet.

WR Julian Edelman spelade QB i collage, men de har redan använt honom som en passande överraskning. Spela under ifall du hittar en propp på 0,5 passar.

Här är en propp jag gillar mycket: Det är inte svårt att tänka sig ett scenario där ett lag måste gå för first down på fourth down istället för att punta eller sparka field goal. Båda lagen är dessutom bra på att lyckas med det, och inte heller buskablyga med att försöka. Bradys QB-sneak känns som att den sitter 9/10 gånger. Om ett lag försöker så är det minst 70 % chans att de lyckas. Som alla andra proppar så har jag lirat hos Pinnen och förstört oddset för dig, men det finns andra bookisar och halva skickligheten består i att jaga bästa odds. I alla fall – jag har lirat på att Falcons lyckas med en first-down-conversion på en fourth down till 2,28. Jag har också lirat Patriots på samma proppa till 2,40. Det räcker med att en sitter för en viktad avkastning på 17 %. Om båda sitter blir det cocosbollar till pappa.

Jag har mycket svårt att se att en QB inte blir MVP. Att en kicker eller försvarsspelare blir det kan du glömma i en match med 58 på totalen. Det finns alltid en chans att en RB eller WR har en monstermatch, ingenting är säkert i sports betting, men det ska mycket till. WR Julio Jones är det enda monstret på plan förutom de båda quarterbackarna, men Patriots är experter på att plocka bort motståndarlagets bästa pjäs.

Framförallt bygger båda lagens anfall på flexibilitet, de utnyttjar olika spelare och litar på sin QB.

Om man gillar Falcons att vinna så spela hellre Matt Ryan som MVP. Skillnaden på 3.00 mot 2.40 mer än väl överväger risken. Jag har dunkat Ryan till 3,00 gånger. Det finns högre odds om du har tillgång till Kalle Anka-bookisar.

Statistiknördar kanske vill påpeka att en QB bara blivit MVP i Super Bowl 27 av 50 gånger. Men på Hedenhöstiden var totalen 36 och running backs ansågs som viktigare än quarterbacks. Totalen är 58 – en QB som MVP är ett monsterspel.

Jag har garderat med Brady som MVP till 2,00 gånger. Återigen finns det ännu högre odds ute på nätet. Till och med klart högre.

Med viktade insatser kan man alltså få (minst) 1,50 på att en QB blir MVP. Jag spelar sällan till så låga odds, men när jag gör så är det en bomb. Det ska stå i max 1,30, och jag tror att det ska stå i 1,25.

Enda dåliga med det spelet är att man inte kan lira så mycket man vill. Annars hade jag lirat 10 % av bankrullen.

Nu, ut och jaga odds! Så blir det kantarellstuvning på söndag.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
the_mirage (+10), Fefaifb (+10), CalPrim (+10), Seebbo (+50), bingotant (+10), SH (+10), Lazlo (+50), daders (+10), hatten1 (+10), SH (+38), Calatan (+50)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 12:02   #6
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Ken Lennaard, kul att se dig skriva :-)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-02, 13:19   #7
 
Reg.datum: sep 2014
Inlägg: 72
Sharp$: 1271
Standard

Riktigt bra och intressant läsning. Tummen upp!
Fefaifb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-04, 22:14   #8
 
Reg.datum: okt 2013
Inlägg: 53
Sharp$: 246
Standard

Mr Poker.
Bra genomjobbad rek

Finns många fler intressanta spel på årets Super bowl

Lycka till med spelen, ska förhppningsvis bli underhållande natt söndag-måndag, ser framemot att följa den på tv.

Lizzen
Lizzen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-05, 16:46   #9
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 919
Sharp$: 23475

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Snygg genomgång, då känns det överflödigt för mig att skriva någon för just superbowl, som vi gjort för alla tidigare slutspelsmatcherna!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-05, 21:00   #10
 
Emeffeffs avatar
 
Reg.datum: okt 2014
Inlägg: 1 105
Sharp$: 2156

Emeffeff
Stats: 36 - 38 - 4
ROI: 107.76%
Vinstprocent: 48.65%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MrPoker Visa inlägg
Om man gillar Falcons att vinna så spela hellre Matt Ryan som MVP. Skillnaden på 3.00 mot 2.40 mer än väl överväger risken. Jag har dunkat Ryan till 3,00 gånger. Det finns högre odds om du har tillgång till Kalle Anka-bookisar.

Statistiknördar kanske vill påpeka att en QB bara blivit MVP i Super Bowl 27 av 50 gånger. Men på Hedenhöstiden var totalen 36 och running backs ansågs som viktigare än quarterbacks. Totalen är 58 – en QB som MVP är ett monsterspel.

Jag har garderat med Brady som MVP till 2,00 gånger. Återigen finns det ännu högre odds ute på nätet. Till och med klart högre.

Med viktade insatser kan man alltså få (minst) 1,50 på att en QB blir MVP. Jag spelar sällan till så låga odds, men när jag gör så är det en bomb. Det ska stå i max 1,30, och jag tror att det ska stå i 1,25.
Om marknadshögsta är 3 och 2 på respektive QBs att bli MVP så blir väl det kombinerade oddset med viktade insatser snarare 1,20 än 1,50?

Grymt inlägg i övrigt...
Emeffeff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-05, 22:19   #11
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Sant. Jag skrev fel. Menade att jag fick 1,50 på M. Ryan med gardering med Brady.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Emeffeff (+3)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-05, 22:45   #12
 
patrik_gs avatar
 
Reg.datum: feb 2010
Ort: Åre
Inlägg: 2 963
Sharp$: 4616


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Bästa spelet ikväll? Kan inget själv
__________________
Varje dag är en ny speldag
patrik_g är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-05, 23:43   #13
 
simb chaplin 1s avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 158
Sharp$: 1532

chaplins spel
Stats: 125 - 85 - 7
ROI: 101.11%
Vinstprocent: 59.52%

Standard

2,75 på Ryan MVP är inte det helt givet då eller??
simb chaplin 1 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-06, 00:13   #14
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Om man gillar Falcons tror jag att det är bättre att spela Ryan MVP. J. Jones är enda hindret, Pattarna tar bort honom till stor del och framförallt så bygger Falcons anfall på att utnyttja många olika spelare och kreativitet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
simb chaplin 1 (+2)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-06, 08:20   #15
 
Reg.datum: aug 2013
Ort: Västra Götaland
Inlägg: 753
Sharp$: 5404

Calatans rekar
Stats: 23 - 68 - 0
ROI: 107.35%
Vinstprocent: 25.27%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MrPoker Visa inlägg
Bästa spelet tror jag är att spela det laget som hamnar under med 14 poäng eller mer på livebetting. Båda QB’s kommer kämpa sig tillbaka och det ledande laget kommer att minimera risk och mjölka klocka istället för att göra maximalt med poäng.
Magiskt!
Calatan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td